Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Παρατείνονται οι εργασίες της Ολομέλειας

Την παράταση των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής αποφάσισε η κυβέρνηση και έτσι δε θα προωθήσει το απαιτούμενο προεδρικό διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της και την έναρξη λειτουργίας των θερινών τμημάτων. Η επίσημη εξήγηση για τη λήψη της απόφασης αυτής ήταν ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δε θα παραγραφούν τυχόν αδικήματα που έγιναν από πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της προμήθειας των ρωσικών όπλων TOR/M1 για την οποία είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με το Σύνταγμα εάν έληγαν οι εργασίες της Ολομέλειας και άρχιζε η λειτουργία των θερινών τμημάτων, τότε θα παραγράφονταν οριστικά όλα τα τυχόν αδικήματα που έγιναν τη χρονική περίοδο 2000 - 2004, που λειτούργησε η προηγούμενη Περίοδος της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της προμήθειας των ΤΟΡ/Μ1 αφορά αυτήν ακριβώς τη χρονική περίοδο.

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση για την παράταση των εργασιών της Ολομέλειας και σε χτεσινή της συνεδρίαση καθόρισε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση ο Γ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης (ήταν ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την προμήθεια των TOR/M1) είπε ότι εκκρεμεί το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία, που αφορά ποσά που διακινήθηκαν για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» της προμήθειας των ρωσικών όπλων.

Με αντιφατικές θέσεις πάνω στο θέμα εμφανίστηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής συμφώνησαν με την παράταση των εργασιών της Ολομέλειας προφανώς για να μην κατηγορηθούν ότι θέλουν να κρύψουν κάτι στην υπόθεση της προμήθειας των ρωσικών όπλων. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σαφή πρόθεση της ΝΔ «να θέσει σε προεκλογική ομηρία το ΠΑΣΟΚ. Ο δε Γ. Παπαντωνίου αναφέρει ότι ανέλαβε το υπουργείο Αμυνας «σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο από την ερευνώμενη περίοδο» και κατηγορεί τη ΝΔ «για ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων».

  • «Η κυβέρνηση δε θα εκδώσει το διάταγμα για τη λήξη της Συνόδου», ανακοίνωσε ο Ευ. Αντώναρος, παραπέμποντας έμμεσα στην υπόθεση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων TOR/M1. «Εχουμε πει επανειλημμένως, ότι ως κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να αποφευχθεί παραγραφή τυχόν αδικημάτων», συμπλήρωσε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ