Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Διαδηλώσεις κατά του αντεργατικού νόμου

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΣΙΔΝΕΫ.-

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες στην Αυστραλία, διαμαρτυρόμενοι για το νέο εργασιακό νόμο της κυβέρνησης Χάουαρντ, που επιχειρεί σοβαρότατο πλήγμα στα δικαιώματά τους, ανοίγοντας το δρόμο στους εργοδότες για ασύδοτες απολύσεις. Τόσο στο κέντρο της Μελβούρνης, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, όσο και στο Σίδνεϋ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και τη διάθεσή τους να μην το αφήσουν να περάσει.

Ο συγκεκριμένος νόμος προωθεί τη μείωση των αποδοχών και διαλύει την εργασιακή ασφάλεια. Δίνει δικαίωμα στους εργοδότες να μεταβάλλουν τις συνθήκες εργασίας, αλλά και να απολύουν με πολύ μικρότερο κόστος από ό,τι στο παρελθόν.

Πάνω από 100.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Μελβούρνη και περίπου 40.000 στο Σίδνεϋ, αλλά και χιλιάδες ακόμα στη Βρισβάνη και τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας, καλώντας τους εργαζόμενους στη γενική απεργία, σημειώνει ότι ο νόμος αλλάζει τρομακτικά τις εργασιακές σχέσεις, σημειώνοντας ότι ποτέ ξανά στην ιστορία της χώρας καμία κυβέρνηση δεν προσπάθησε να αφαιρέσει τόσο βασικά δικαιώματα από εργαζόμενους, όπως η κυβέρνηση Χάουαρντ. Οι πράξεις τους, όπως τονίζεται, θα φέρουν τον εργαζόμενο λαό πίσω σε σκοτεινές εποχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ