Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Να καταδικάσει ο ελληνικός λαός την εισβολή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα

«Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απροκάλυπτη νέα βάρβαρη εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα. Καταγγέλλει τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις ενάντια σε αμάχους, όπως και την ανατίναξη του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού και άλλων ζωτικών υποδομών.

Πρόκειται για νέες τρομοκρατικές ενέργειες που αποσκοπούν στην παραπέρα εξόντωση του παλαιστινιακού λαού, που έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα οικονομικής εξόντωσης που έχουν επιβάλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης του Ισραήλ δεν πείθουν κανέναν. Η νέα αυτή εισβολή εκδηλώθηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της "Διακήρυξης για την εθνική συνεννόηση" των παλαιστινιακών οργανώσεων και των επίπονων προσπαθειών τους για συνεννόηση. Αποδεικνύονται έτσι, για άλλη μια φορά, οι τεράστιες ευθύνες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και όσων έμμεσα η άμεσα υπονόμευσαν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, όπως και το ποιος υπονομεύει κάθε προσπάθεια συμφωνίας και ειρήνευσης. Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα μείνουν ως δυνάμεις κατοχής.

Συνένοχος είναι η ελληνική κυβέρνηση με την ενεργό υποστήριξή της στην αμερικανική πολιτική στην περιοχή, με τη στήριξη στους εκβιασμούς της ΕΕ, αλλά και από τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένες ευθύνες αναλαμβάνει όμως και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο ζήτημα της Παλαιστίνης, γιατί συνεχίζει να υποστηρίζει την κατοχή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και επειδή συμμετέχει ενεργά στις πιέσεις ενάντια στο Ιράν. Ο πρόεδρός του δε θεώρησε αναγκαία καμιά αναφορά στη ζήτημα της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ την παραμονή της εισβολής.

Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα και απερίφραστα τις επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να καταδικάσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την εισβολή και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού μέχρι την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ