Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ

ΛΑ ΠΑΣ.--

Για νέες επιθέσεις ενάντια στη σταθερότητα της χώρας κατηγόρησε η κυβέρνηση της Βολιβίας τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα τώρα, μπροστά στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, όπου ο λαός καλείται να εκλέξει τους εκπροσώπους του για τη Συνταγματική Συνέλευση.

Πρόσφατα, ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ο Τζον Ουόλτερς, με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας δε συνεργάζεται αρκετά με την Ουάσιγκτον για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.

Οι δηλώσεις αυτές είναι απερίσκεπτες, αστήρικτες και έχουν ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, δήλωσε ο υπουργός Προεδρίας, Χουάν Ραμόν Κιντάνα.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες δήλωσε την Τρίτη ότι ο Τζορτζ Μπους χρησιμοποιεί ψευδείς κατηγορίες ώστε να προσπαθήσει να βλάψει τη στήριξη της πλειοψηφίας που χαίρει το κυβερνών κόμμα του «Κινήματος προς το Σοσιαλισμό» (MAS) μπροστά στις προσεχείς εκλογές για τη Συνταγματική Συνέλευση. Ο ίδιος προέβλεψε ότι το «Κίνημα προς το Σοσιαλισμό» θα λάβει τουλάχιστον το 70% των ψήφων, για να σταθεροποιήσει και να βαθύνει τη διαδικασία αλλαγής που έχει ξεκινήσει η κυβέρνησή του και μέσω ενός νέου Συντάγματος. Την ίδια στιγμή επανέλαβε την αντίθεσή του στην περιφερειακή αυτονομία, κάτι για το οποίο θα απαντήσουν οι ψηφοφόροι με δημοψήφισμα την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες αρνήθηκε τις κατηγορίες πως η έναρξη των κοινωνικών προγραμμάτων που προωθεί είναι μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του MAS και πρόσθεσε πως ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στους τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη παραλαβή εξοπλισμού που απέστειλε η Κούβα για να αξιοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο στη νότια πόλη Ταραμπούκο, και επαναβεβαίωσε την ευγνωμοσύνη του προς την αλληλεγγύη που δείχνει η Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ