Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πολύνεκρο δυστύχημα στο μετρό

Τραυματίας από το χτεσινό τραγικό δυστύχημα στη Βαλένθια της Ισπανίας

Associated Press

Τραυματίας από το χτεσινό τραγικό δυστύχημα στη Βαλένθια της Ισπανίας
ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Τουλάχιστον 34 είναι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες, αρκετοί από τους οποίους σοβαρά, από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χτες, όταν ένα βαγόνι του μετρό εκτροχιάστηκε και ανατράπηκε στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία. Από την πρώτη στιγμή, οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Το δυστύχημα, που σημειώθηκε μεταξύ δύο σταθμών, ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν περίπου 150 άτομα από τις πλατφόρμες του σταθμού Χέσους, ενώ ένα κινητό νοσοκομείο δημιουργήθηκε μπροστά από το σταθμό. Υπάρχουν, μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως μέχρι χτες το βράδυ υπήρχαν παγιδευμένοι επιβάτες στα βαγόνια του συρμού, κάτι που, όμως, απέκλεισε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βαγόνι εκτροχιάστηκε σε μια στροφή λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, ενώ αναφέρεται ότι πιθανόν να έχει καταρρεύσει και ένας τοίχος στη σήραγγα, όπως δεν έχει διασταυρωθεί η πληροφορία ότι έσπασε ένας τροχός του βαγονιού.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο ενημερώθηκε για το δυστύχημα στην Ινδία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, και το γραφείο του ανέφερε ότι πιθανόν να τη διακόψει και να επιστρέψει στην Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ