Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΚΟΠΙΑ.- Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, πήρε χτες ο νικητής των πρόσφατων γενικών εκλογών του κεντροδεξιού συνασπισμού VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι. O Γκρούεφσκι δήλωσε πως θα σχηματίσει κυβέρνηση με το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» του Α. Τζαφέρι και το αλβανικό «Κόμμα Δημοκρατικής Ευημερίας» του Α. Βεϊσέλι και όχι με το «DUI» του πρώην ηγέτη των αυτονομιστών Αλί Αχμέτι.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- «Οι δυτικές δυνάμεις και ο ΟΗΕ» θα πρέπει να επιτρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο να δημιουργήσει το δικό του στρατό παρήγγειλε χτες το γνωστό ιμπεριαλιστικό ίδρυμα γεωπολιτικής «Ομιλος Διεθνών Κρίσεων»...

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.- Ο υπουργός Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας Πάεκ Ναμ-Σουν, μιλώντας στη διάσκεψη της ASEAN στη Μαλαισία, τόνισε πως η χώρα του ενδεχομένως να επανεξετάσει το θέμα συμμετοχής της στις ετήσιες διασκέψεις του νοτιοανατολικού ασιατικού οργανισμού, σε περίπτωση που τελικό ανακοινωθέν καταδικάσει τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της χώρας.

ΣΑΓΚΑΪ.- Εκρηξη σημειώθηκε χτες σε χημικό εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ενώ οι αρχές ζήτησαν την εκκένωση περίπου 7.000 ανθρώπων. Επίσης, άλλες δύο εκρήξεις - που δε σχετίζονται - σημειώθηκαν, η μία σε άλλο χημικό εργοστάσιο και η δεύτερη σε πετρελαιοφόρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, ενώ 2 αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Πενταπλασιάστηκαν μέσα σε λίγα χρόνια οι τιμές των βασικών προϊόντων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας στη Ρουμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Ziarul Financiar». Το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα, οι υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης, τα ταχυδρομεία και η θέρμανση παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στην περίοδο 2001-2006, ενώ ακολουθεί η άνοδος στις τιμές των τροφίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ