Κυριακή 9 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Βοήθεια κ. Μπερνς
Αγαπητέ κύριε Μπερνς,

έχω μερικές υποθέσεις ανοιχτές και θέλω - επειγόντως - τη βοήθειά σας. Ξέρω πως στο χέρι σας είναι να λύσετε όλες τις διαφορές, που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε Ελληνας πολίτης. Από τον αρχιεπίσκοπο μέχρι το φαροφύλακα της Λάρισας! Η παρέμβασή σας στα πράγματα της πατρίδας μου είναι καθοριστική. Προτείνω μάλιστα, να θεσμοθετηθεί κιόλας. Αλλωστε, γιατί να κρυβόμαστε...

Κύριε πρεσβευτά,

έχω μια οφειλή στο ΙΚΑ και (το ΙΚΑ) κάθε τόσο με στέλνει στα δικαστήρια. Παρακαλώ να μεσολαβήσετε για να βρεθεί μια κάποια λύση. Καλέστε με σας παρακαλώ σε κάποια από τις δεξιώσεις σας και καλέστε και τον κ. διοικητή του ΙΚΑ. Και βάλτε μας να φιληθούμε. Ετσι, αυτόματα, θα λυθεί και η διαφορά μας. Το χρέος μου θα εξαφανιστεί και ένα μεγάλο άγχος θα φύγει από πάνω μου!

Στην ίδια δεξίωση - ή σε κάποια άλλη - σας παρακαλώ να καλέσετε την επιτροπή εγκρίσεως σεναρίων του Ελληνικού Κέντρου ΚΙνηματογράφου. Τρία χρόνια τώρα βρίσκομαι στα μαχαίρια μαζί τους. Αν δε λυθεί η διαφορά μας δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω την ταινία «Για Πιάνο και Ορχήστρα», που για περισσότερα από δέκα χρόνια προσπαθώ να υλοποιήσω. Σας δηλώνω πως εγώ, παρότι τους σιχαίνομαι, θα τους ασπαστώ! Αναγκάστε τους, λοιπόν, να με φιλήσουν και αυτοί- και ας με σιχαίνονται το ίδιο ή και περισσότερο. Γιατί, δηλαδή, ο κ. Χριστόδουλος λατρεύει τον κ. Σταθόπουλο; Οχι, βέβαια... μπροστά σας όμως λυθήκανε και πλακωθήκανε στα φιλιά!

Κύριε Μπερνς,

ξέρω την αδυναμία που έχετε στον κ. Αβραμόπουλο. Εγώ, όμως, θέλω να τον πνίξω. Απέναντι από το σπίτι μου ένας κάδος με σκουπίδια κάνει βόλτες κάτω από το παράθυρό μου. Ο κ. δήμαρχος χέστηκε, και να με συγχωρείτε, τόσο για μένα όσο και για τους άλλους γείτονες. Σκουπίδια και νερά που λιμνάζουνε στην οδό Μαυρομιχάλη. Στο κέντρο της Αθήνας! Κάτω από αυτές τις συνθήκες - σας ρωτάω - θα διεξαχθούνε οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Ο κ. Αβραμόπουλος, σας αποκαλύπτω, (χωρίς να απαιτώ αμοιβές...), είναι τρομοκράτης. Παρακαλώ να λάβετε τα μέτρα σας. Με αυτόν, σας βεβαιώνω, δεν ανταλλάσσω ούτε φιλιά, ούτε χειραψίες. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να μη με πιέσετε! Ομως, ζητάω να του κάνετε μια παρατήρηση, μια σύσταση... θα σφαχτούμε!

Τώρα, κύριε πρεσβευτά, θα μπω σε ένα πολύ λεπτό θέμα. Η σύντροφός μου... εντάξει, ξέρω, δεν μπλέκεστε στα πολύ προσωπικά, όμως έχει διακοπεί κάθε διάλογος μεταξύ μας. Ασπρο εγώ, μαύρο εκείνη. Αν δεν παρέμβετε υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χωρίσουμε. Κάντε σας παρακαλώ μια παραχώρηση, μπέστε - έστω και κατά παράβαση - και σε ένα ζήτημα προσωπικό. Δέστε το, τέλος πάντων, σαν πολιτικό πρόβλημα. Ομοιο μ' αυτό του κ. Καρατζαφέρη και της Νέας Δημοκρατίας. Ιδιο με αυτό του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σαμαρά. Εάν δεν παρέμβετε εσείς, όλα αυτά τα θαυμάσια πρόσωπα - για το μέλλον της χώρας - δε θα αλλάξουνε ούτε καλημέρα. Δεν μπορώ, λοιπόν, να πιστέψω πως αυτό μπορεί να σας αφήνει αδιάφορο. Ούτε, βέβαια, μπορώ να πιστέψω πως σας αφήνει αδιάφορο ο μακροχρόνιος δεσμός μου...

Χωρίς εσάς, κ Μπερνς, μη γελιόσαστε, δε θα υπήρχε γαλήνη σε τούτο τον τόπο. Ολοι ξέρουμε πόσο εγωιστές και ανίκανοι είναι οι Ελληνες πολιτικοί. Και οι δεσποτάδες. Και τα ζευγάρια! Χωρίς τη δική σας παρέμβαση θα έτρωγε ο ένας τον άλλον. Χωρίς εσάς κ. πρεσβευτά, δεν υπάρχει περίπτωση ο Ζακύνθου να φιλήσει τον Πειραιώς. Ο κ. Βαρδινογιάννης τον κ. Κόκκαλη! Η σύντροφός μου να δεχτεί σαν σωστές τις απόψεις μου. Και να με ασπαστεί!

Γι' αυτό σας παρακαλώ, βάλτε στο πρόγραμμα των περιοδειών σας ανά την επικράτεια και μια επίσκεψη στα Εξάρχεια. Το ζήτημα επείγει. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι στο 2004. Πρέπει όλοι οι Ελληνες - και οι Ελληνίδες, εάν αυτό είναι δυνατόν - να είμαστε μονιασμένοι. Και προπαντός τα ζευγάρια!

Κύριε πρεσβευτά,

βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου, σας είμαι - εκ των προτέρων - ευγνώμων! Η 4η Ιουλίου είναι και δική μας εθνική γιορτή. Γιορτή της ανθρωπότητας, ας πούμε, καλύτερα. Γιατί κ. Μπερνς, ο ρόλος της χώρας σας, ο δικός σας ρόλος, είναι καθοριστικός για τις σχέσεις μου με του σύντροφό μου. Σας ευχαριστώ!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ