Κυριακή 9 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Υπονομεύτηκαν οι κινητοποιήσεις

Η υπαναχώρηση της ΠΑΣΚΕ και οι πιέσεις της κυβέρνησης οδήγησαν στην αναστολή

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης της διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ και την υπαναχώρηση της ΠΑΣΚΕ, η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη χωματερή Α. Λιοσίων -που έληξε χτες στα ξημερώματα- αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε κηρύξει πολιτική επιστράτευση των εργαζόμενων. Οι στάσεις εργασίας που είχαν προκηρύξει γίνονταν για τις απολύσεις 55 συμβασιούχων. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ζητήσουν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο την ερχόμενη Δεύτερα.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που τελείωσε στις δυο τα ξημερώματα του Σαββάτου, η ΠΑΣΚΕ υπαναχώρησε από την αρχική της θέση για κινητοποιήσεις. Η ΕΣΑΚ πρότεινε τη συνέχιση, το συντονισμό και την κλιμάκωσή τους, μέχρι να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι.

Το ΠΑΜΕ

Την ανάκληση των απολύσεων και τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων απαιτεί το ΠΑΜΕ, το οποίο με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες καταγγέλλει «τον ακραίο αυταρχισμό της κυβέρνησης που εκφράστηκε αυτές τις μέρες με την απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της πολιτικής επιστράτευσης, ενάντια στην απεργία των εργαζομένων και δημοτικών υπαλλήλων στη χωματερή». Υπογραμμίζει δε ότι: «Ο αγώνας αυτών των εργαζομένων για τη μη απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στη χωματερή, που είναι εντελώς αναγκαίοι για την αποδοτική υγειονομική ταφή των καθημερινών πολλών τόνων απορριμμάτων, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες του καλοκαιριού, είναι και δίκαιος και έχει άμεση σχέση με την υγεία των κατοίκων της πρωτεύουσας».

Οσον αφορά τη στάση των κυβερνητικών συνδικαλιστών τονίζει: «Τη στιγμή συνεπώς που ο αγώνας αυτός θα έπρεπε να ενταθεί και να διευρυνθεί ακριβώς για αυτή του τη σημασία, αλλά και πολύ περισσότερο εξαιτίας του κυβερνητικού αυταρχισμού της επιστράτευσης, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές στη χωματερή τον υπονόμευσαν και τον ανέστειλαν, τασσόμενοι για άλλη μια φορά στο πλευρό της κυβέρνησης, νομιμοποιώντας έτσι την αδιαλλαξία της και τον αυταρχισμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ