Κυριακή 9 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

ΣήμεραΚυριακή 9 Ιούλη πραγματοποιείται:

  • Στην Αμφισσα, από το νομαρχιακό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, ώρα 11.30 το πρωί, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη νικηφόρα μάχη που δόθηκε στην κατοχή με τα ναζιστικά στρατεύματα, στην περιοχή.
  • To παράρτημα Αχαΐας της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει, στις 10.30 πμ, εκδήλωση στο Λεόντιο Αχαΐας για να τιμήσει τη μεγάλη μάχη που έγινε εκεί τον Ιούλη του 1943. Το 12ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ συνέτριψε τους Ιταλούς του λεγόμενου «ανταρτοφάγου» Γκασπάρο, που είχε σταλεί για να διαλύσει τον ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο.
  • Οι Πανελλήνιες Ενώσεις Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Θυμάτων Κατοχής με τα Παραρτήματα: Αμφιλοχίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Θέρμου, Μακρύνειας, Αιτωλικού, Βόνιτσας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας, Ιωαννίνων και ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πραγματοποιούν, από χτες, Σάββατο και σήμερα Κυριακή, εκδηλώσεις προς τιμή της μεγάλης διήμερης μάχης της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών, στις 13 και 14 Ιούλη '44, που κατέληξε στην κατάληψη της Αμφιλοχίας. Μαζί με τις αντιστασιακές οργανώσεις, η δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, καλούν όλους τους αγωνιστές και τους φίλους της Αντίστασης να πάρουν μέρος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ