Τρίτη 15 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα

Η φωτιά στην επιχείρηση χημικών ΧΥΜΑ ΑΕ στο Λαύριο ανέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχει σε εφαρμογή κάποιο σχέδιο για τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτασης. Μπορεί, λοιπόν, από θαύμα να μην υπήρξαν θύματα και να μην τινάχτηκε το Λαύριο στον αέρα, όμως ο κίνδυνος παραμένει και είναι μεγάλος. Επίσης, το περιστατικό αποκάλυψε ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την πολιτική τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Το γεγονός ότι η παράταξη της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Λαυρίου» επιβεβαιώθηκε τραγικά για τον κίνδυνο που υπάρχει στην περιοχή από τις παράνομες δεξαμενές της ΧΥΜΑ και όχι μόνο, που είχε καιρό πριν καταγγείλει και προειδοποιούσε, εξέθεσε ανεπανόρθωτα στους εργαζόμενους του Λαυρίου, τόσο την «πράσινη» δημοτική αρχή όσο και τις παρατάξεις ΝΔ και ΣΥΝ με την ένοχη σιωπή τους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, η περίπτωση της ΧΥΜΑ φέρνει, για μια ακόμα φορά, στην επικαιρότητα την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης ατυχήματος μεγάλης έκτασης με συγκεκριμένα μέτρα υποδομής. Να υπάρχει πρόληψη τέτοιου είδους ατυχημάτων με λήψη μέτρων. Με μια πολιτική όμως που στο κέντρο της δε θα έχει την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου αλλά τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ