Τρίτη 22 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η διαφορά...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ενα ακόμα θανατηφόρο «εργατικό ατύχημα» είχαμε στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας» με θύμα 29χρονο εργάτη, τον Μελέτη Χατζέλα, που «θυσιάστηκε» στο βωμό της αύξησης των κερδών της επιχείρησης, η οποία δεν παίρνει μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων.

Κοιτάξτε, τώρα, πώς αντέδρασαν σ' αυτό το «εργατικό ατύχημα», από τη μια, ο εκπρόσωπος της συμβιβασμένης ηγετικής πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου κι, από την άλλη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και βγάλτε τα απαραίτητα συμπεράσματα:

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Γ. Καλατζής - στέλεχος της ΠΑΣΚΕ - αρκέστηκε να εκφράσει τη λύπη του για το θάνατο του εργάτη και για την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στο εργοστάσιο, ενώ χαρακτήρισε... λάθος των τοπικών επιχειρήσεων την άρνησή τους να δεχτούν να συνταχθούν μελέτες επικινδυνότητας στους χώρους δουλιάς!

Ο Γ. Ρούσσας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», χαρακτήρισε το θάνατο του εργάτη εργοδοτικό έγκλημα, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι η εργοδοτική ασυδοσία τρέφεται από την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη συναίνεση των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητάς τους και να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ