Τρίτη 22 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Απαράδεκτη η ανισότιμη προβολή των υποψηφίων

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Αντώνης Σκυλλάκος στη Βουλή

Την ανισότιμη προβολή των υποψηφίων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), καταγγέλλει, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Στην ίδια Ερώτηση ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να γίνει σεβαστή η ισότιμη προβολή όλων των υποψηφίων, τόσο από τα ιδιωτικά, όσο και από τα κρατικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Αντ. Σκυλλάκος υπογραμμίζει στην Ερώτησή του: «Λιγότερο από δύο μήνες έχουν απομείνει από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που διεξάγονται στις 15 Οκτώβρη 2006. Η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά αρχίσει με την ανακοίνωση των υποψηφίων στους μεγάλους δήμους και νομαρχίες που ήδη αναπτύσσουν προεκλογική δραστηριότητα. Και με βάση όμως το νόμο 3202/2003 έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος, αφού από τις 14/7/2006 υπολογίζονται τα προεκλογικά έξοδα.

Αντί όμως για ισότιμη μεταχείριση και προβολή όλων των υποψηφίων από τα ΜΜΕ, σχεδόν μονόπλευρα προβάλλεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα, με πλήρη σχεδόν αποσιώπηση της δράσης των άλλων υποψηφίων, τόσο από τα ιδιωτικά όσο και από τα κρατικά ΜΜΕ.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που εξυπηρετεί τα δύο μεγάλα κόμματα και τους υποψηφίους τους, φέρει βαρύτατη ευθύνη η κυβέρνηση, που αρνείται να πάρει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ισότιμη προβολή των υποψηφίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ