Τρίτη 22 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

Με τον Γενικό Γραμματέα του Λιβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος, Χαλέντ Χαντάντεχ, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΚΕ, στον Περισσό, συμμετείχαν, επίσης, οι Δημήτρης Γόντικας και Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και ο Η. Λέγγερης μέλος της ΚΕ. Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή.

Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την εκτίμηση του ΚΚΕ για την ηρωική αντίσταση του λιβανικού λαού, τη συνεπή αγωνιστική στάση του Λιβανικού ΚΚ και τους μάρτυρες αγωνιστές που συνεχίζει να δίνει ενάντια στην ισραηλινή επίθεση για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του Λιβάνου. Επαναβεβαίωσε την απαίτηση να σταματήσουν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στο Λίβανο και να αποχωρήσει χωρίς όρους από όλα τα λιβανικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Σεμπάα.

Τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ στο να δημιουργηθεί μια νέα στρατιωτική δύναμη υπό τον ΟΗΕ, που στην ουσία θα έχει το ρόλο να φέρει σε πέρας το στόχο που δεν κατόρθωσε η στρατιωτική επίθεση και εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο, τον αφοπλισμό και την εκμηδένιση της ένοπλης λαϊκής αντίστασης και σημείωσε τη θέση - απαίτηση του ΚΚΕ να μην πάρουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις από την Ελλάδα στη στρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο.

Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να ανέβει η αλληλεγγύη για την άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Λιβανέζων πολιτικών κρατουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ