Κυριακή 27 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμιά ανοχή και θυσία για την πλουτοκρατία
  • Η κεντρική προκήρυξη για τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης
  • Στις 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους το συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ανταμώσουν χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες, που μέσα από κοινό μέτωπο πάλης δίνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο θα αποτελέσει κορυφαίο σταθμό στη δράση των ταξικών συνδικάτων, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Για την επιτυχία της κινητοποίησης, την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών μέσα από την οποία θα σχεδιάσει και την κλιμάκωση της πλατιάς πανεξόρμησης προς τους εργαζόμενους του νομού.

Στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, στις 13.30 στον 7ο όροφο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει τους στόχους πάλης και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Λαϊκή αντεπίθεση τώρα!

Στην πορεία προς τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος ήδη ενημερώνουν το λαό και τον καλούν να πάρει την τύχη του στα χέρια του, να μπει στην αντεπίθεση. Με εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, παντού, στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στους χώρους όπου ζει, εργάζεται και συγκεντρώνεται η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό ταξικό ραντεβού στις 9 του Σεπτέμβρη.

Με την προκήρυξη στο χέρι απευθύνονται σε όλο το λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και προειδοποιούν: «Είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ η ζωή του λαού χειροτερεύει δραματικά. Συναγωνίζονται ποιος θα προσφέρει περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο, κατεδαφίζοντας περισσότερα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις».

Ιδια αντιλαϊκή πολιτική από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην κεντρική του ανακοίνωσή το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Τα εργοστάσια συνεχίζουν να κλείνουν (Λιπάσματα, κλωστοϋφαντουργία, καπνομάγαζα, Ζάχαρη κλπ), φτάνοντας την ανεργία στο "κόκκινο". Με δήθεν "προγράμματα" για την αντιμετώπισή της χαρίζουν νέες επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, γενικεύουν την ελαστική - ανασφάλιστη εργασία, τη μερική απασχόληση, καταργούν το 8ωρο, τη σταθερή δουλιά. Τα "εργατικά ατυχήματα - εργοδοτικά εγκλήματα" αυξάνονται.

Ο ένας εφαρμόζει τους αντι-ασφαλιστικούς νόμους του προηγούμενου. Γκρεμίζουν τα Κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ενισχύουν την Ιδιωτική "Ανασφάλεια" (κατάργηση βαρέων - ανθυγιεινών, αύξηση ορίου ηλικίας γυναικών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, αύξηση χρόνων δουλιάς). Κοροϊδεύουν και οι δύο με τον "κοινωνικό διάλογο" με μόνιμο κομπάρσο την εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Ιδιωτικοποιούν τη δημόσια περιουσία. Μετατρέψανε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε παραμάγαζο των εργολάβων, σε έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό, στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ακρίβεια εξαφανίζει το μεροκάματο - κοροϊδία που συμφώνησαν οι βιομήχανοι με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (αύξηση 0,77 του ευρώ), εισπράττουν τα συγχαρητήρια από Καραμανλή και Παπανδρέου. Απαλλάσσουν από φόρους το κεφάλαιο, επιβαρύνουν με νέους τα λαϊκά εισοδήματα.

Εκαναν εμπόριο Υγεία και Παιδεία. Ο αγώνας των νέων για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια.

Η νεολαία θα γνωρίσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Οι αγρότες ξεκληρίζονται, ενώ οι μικρομεσαίοι φυτοζωούν κάτω από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων.

Επειδή οι αντιδράσεις θα οξυνθούν, καταργούν δημοκρατικά δικαιώματα. Η ΝΔ αντιγράφοντας το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να περιορίσει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις. Οι απεργίες βγαίνουν παράνομες.

Οι συνδικαλιστές των ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ σύρονται στα δικαστήρια, σε στημένες δίκες. Οι ναυτεργάτες επιστρατεύονται και από τους δύο.

Στέλνουν Ελληνες φαντάρους ενάντια σε φίλους λαούς, όπου τους διατάξουν οι Αμερικανο-Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Στη Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν το ΠΑΣΟΚ, δίπλα στους Ισραηλινούς σφαγείς η ΝΔ».

Η αντιλαϊκή επίθεση θα ενταθεί

Το ΠΑΜΕ, προειδοποιεί πως αν δεν τους σταματήσουμε, η αντιλαϊκή επίθεση θα ενταθεί. «Η ανάπτυξη που διαφημίζει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, η ανάπτυξη που προβάλλουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, είναι ανάπτυξη για τους λίγους, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Ο πλούτος που δημιουργούν οι εργαζόμενοι συγκεντρώνεται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, εντείνεται η εκμετάλλευση, η ανεργία και η φτώχεια.

Η κατάσταση των εργαζομένων θα χειροτερεύει, τα προβλήματα θα οξύνονται όσο ο συσχετισμός δύναμης θα είναι υπέρ των κομμάτων του δικομματισμού, όσο χιλιάδες εργαζόμενοι θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΝ.

Το εργατικό κίνημα θα αντιμετωπίζει προβλήματα οργάνωσης, συντονισμού, προσανατολισμού αν δεν αποδυναμωθεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, αν δεν αποδυναμωθούν οι δυνάμεις της "ταξικής συναίνεσης", των κοινωνικών διαλόγων σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, στις Ομοσπονδίες, στο ΕΚΘ και άλλα Εργατικά Κέντρα, στα Σωματεία».

Από τις δυνάμεις του δικομματισμού δεν μπορούμε να προσμένουμε τίποτα

«Καμιά προσδοκία από τις δυνάμεις του δικομματισμού, του ευρωμονόδρομου. Ηταν και παραμένουν φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, στήριγμα της στρατηγικής και των συμφερόντων του κεφαλαίου», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει πως «η διαπίστωση ότι "δεν πάει άλλο" δεν αρκεί. Τώρα! Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τις αγωνιστικές δυνάμεις. Μαζί στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, μαζί στην καθημερινή δράση για μαζικούς, συντονισμένους, ταξικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο, την αντιλαϊκή πολιτική, την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να προβάλλουμε σθεναρή αντίσταση, να διεκδικήσουμε στόχους πάλης που υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για βαθιές αλλαγές.

Για εξουσία στα χέρια του λαού, για οικονομία που θα αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας.

Τώρα! Με μεγαλύτερη δύναμη να ενισχύσουμε την οργάνωση της εργατικής τάξης στα σωματεία, στους χώρους δουλιάς. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα.

Να καταδικαστούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του ευρωμοανόδρομου και οι εκπρόσωποί τους στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων, σε κάθε πολιτική μάχη, στις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη. Για να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις, να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, που θα κλιμακωθεί μετά τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές.

Να προχωρήσει η κοινή δράση, η συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία μας, να διαμορφωθεί το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πλουτοκρατία».

Με τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών μας

Το ΠΑΜΕ παρουσιάζοντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων που απαντά στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες του εργαζόμενου λαού προβάλει επιγραμματικά τα αιτήματα πρώτης γραμμής:

  • Πλήρη - σταθερή δουλιά για όλους. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Κατάργηση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
  • Βασικός μισθός 1.300 ευρώ, σύνταξη 1.050, επίδομα ανεργίας 1.050 ευρώ για όλους τους άνεργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
  • Σύνταξη στα 55 για γυναίκες, στα 60 για άνδρες (50 και 55 για Βαρέα - Ανθυγιεινά).
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Αγροτική οικονομία σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας, τις ανάγκες του λαού, χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ