Κυριακή 27 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες

Η Διεθνής Συνάντηση υιοθέτησε ένα σχέδιο έντεκα κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που είτε τα ίδια τα Κόμματα θα αναπτύξουν, είτε θα στηρίξουν μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις και ιδιαίτερα με κινήματα. Αυτές οι κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες είναι οι παρακάτω:

1. Κοινές αποστολές αντιπροσωπειών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων σε Λίβανο, Παλαιστίνη και Ισραήλ.

2. Συντονισμός των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κάλεσμα να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και αντιπροσωπείες από τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της περιοχής, ιδιαίτερα του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

3. Διοργάνωση κοινών ενεργειών και κινητοποιήσεων των κομμάτων στα μέσα Σεπτέμβρη. Αξιοποίηση μαζικών εκδηλώσεων, Φεστιβάλ κτλ. για την εκδήλωση αλληλεγγύης.

4. Πίεση σε κάθε κυβέρνηση που δεν καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση.

5. Διεκδίκηση καταβολής αποζημιώσεων από το Ισραήλ και καταδίκη των υπευθύνων για τα εγκλήματα πολέμου με οποιεσδήποτε πρόσφορες νομικές ή άλλες μορφές.

6. Παραπέρα προώθηση της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης, αξιοποιώντας τη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που θα φιλοξενήσει το Πορτογαλικό ΚΚ στη Λισαβόνα από 10 έως 12 Νοέμβρη 2006.

7. Ενθάρρυνση του συντονισμού των νεολαιών των κομμάτων για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων με κοινές εκδηλώσεις, αφιερώματα και άλλες πρωτοβουλίες. Διοργάνωση διεθνούς νεολαιίστικης κατασκήνωσης στο Νότιο Λίβανο και συμμετοχή στην προσπάθεια ανοικοδόμησης.

8. Υποστήριξη των προσπαθειών συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία και συντονισμό με το Λιβανικό ΚΚ.

9. Συνέχιση των διαδηλώσεων, κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης.

10. Στήριξη πρωτοβουλιών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αλληλεγγύης μαζικών οργανώσεων, συνδικάτων, κινημάτων, νεολαιίστικων φορέων και οργανώσεων σε Λίβανο, Παλαιστίνη, Ισραήλ.

11. Στήριξη στις σχετικές διεθνείς δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του μαζικού κινήματος και των διεθνών οργανώσεων, όπως του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΟΔΓ) κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ