Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευκαιριακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα «χώρα των ευκαιριών» και ο τομέας της εκπαίδευσης δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το γενικό πνεύμα. Γι' αυτό και η Μαριέτα Γιαννάκου λέει ότι οι υποψήφιοι που δεν εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα έχουν ...κι άλλες ευκαιρίες.

Είναι ένας καλός τρόπος για να κρύψει κανείς την πραγματικότητα αυτή η φρασεολογία. Ακριβώς τα ίδια λένε και στους άνεργους. Δε δημιουργούν δουλιές αλλά δίνουν «ευκαιρίες» και μετά φταίνε οι άνεργοι που δεν τις ...αρπάζουν.

Τα ίδια και στους μικρομεσαίους. Δε φταίει ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών για τα λουκέτα, αλλά το ότι οι μικρέμποροι δεν μπορούν έγκαιρα να αντιληφθούν και να αξιοποιήσουν τις «ευκαιρίες» που τους δίνονται.

Μόνο που τέτοια παραμύθια δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά για πολύ καιρό.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ τοποθετήσεις και ουσιαστική συζήτηση είχαμε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όμως πάνω από όλα υπήρξε ...συνεννόηση. Αλλωστε αυτό είναι που μετράει.

Τα στελέχη του ασχολήθηκαν με το απολύτως επίκαιρο θέμα του ...πόσο χάλια τα πήγε η κυβέρνηση Σημίτη. Υπήρξαν πολλές απόψεις: Αλλες έλεγαν ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα και άλλες ότι αυτό είναι αδύνατον (με φορέα της τελευταίας τον Θ. Πάγκαλο).

Στη συνέχεια τσακώθηκαν για το όλο θέμα, αλληλοκατηγορήθηκαν για υπονόμευση του ...Κινήματος και φυσικά τα μαχαιρώματα για υποστήριξη «ανταρτών» στις δημοτικές εκλογές έδωσαν και πήραν.

Το καλύτερο όμως μετά από όλα αυτά, ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου: Οπως είπε «είμαστε περήφανοι για το έργο μας» και «το ΠΑΣΟΚ κάνει τώρα μια νέα αρχή»!

Για το περιεχόμενο της αντιπολίτευσης που ασκούν φυσικά δεν έγινε κουβέντα. Η στήριξη των βασικών πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται σε αυτά τα ...υψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ κάτι παραπάνω από δεδομένη.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ