Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ - Η. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Τις δίκαιες αντιδράσεις δεν μπορεί να τις μαντρώσει κανείς

Οι υποψήφιοι της ΝΑΣ απάντησαν στην πρόσκληση του ΕΒΕΑ και της «Απογευματινής» στην εκδήλωση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων... όπως έπρεπε

Με μια σαφή και ξεκάθαρη επιστολή απάντησαν στην πρόσκληση του ΕΒΕΑ και της εφημερίδας «Απογευματινή» για συμμετοχή σε εκδήλωση με θέμα τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με την «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας του συνδυασμού, Ηλίας Νικολόπουλος. Η ΝΑΣ σημειώνει πως όχι μόνο δε μετέχει σ' αυτό το «διάλογο», αλλά θα αντιπαλέψει, και διαδηλώνοντας, τα αντιδημοκρατικά μέτρα που προωθούνται. Ο «Ρ» δημοσιεύει ολόκληρη την επιστολή:

«Κύριοι, λάβαμε την πρόσκλησή σας για μία εκδήλωση που εσείς προσδιορίζετε ως "δημόσιο διάλογο" και η οποία επί της ουσίας δεν είναι άλλο από μια προσπάθεια ενίσχυσης της κυβερνητικής απόφασης να περιορίσει παραπέρα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Το δικαίωμα εισόδου και εξόδου των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, δεν παρεμποδίζεται από καμία διαδήλωση. Αν πράγματι ψάχνετε να βρείτε γιατί δεν μπαίνει πελάτης στα μαγαζιά σας, αναζητήστε την αιτία στην οικονομική πολιτική που ασκείται και την οποία θερμά υποστηρίζετε.

Γνωρίζετε, όπως το γνωρίζουν επίσης η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν μαζί σας ότι αυτό που ρίχνει τον τζίρο στα καταστήματα είναι το γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων μειώνεται διαρκώς. Οποιος θέλει τους εργαζόμενους να μπαίνουν ελεύθερα στα καταστήματα δεν έχει παρά να υποστηρίξει τον αγώνα τους για πραγματικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς. Αναφορές περί "30 ατόμων που κλείνουν την πόλη" είναι εκ του πονηρού. Η πολιτική που εφαρμόζεται γεννά αντιδράσεις. Κι αυτές τις δίκαιες αντιδράσεις κανείς δεν μπορεί να τις μαντρώσει, όσους "διαλόγους" κι αν οργανώσει. Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά ότι όχι μόνο δε μετέχουμε σ' αυτό το "διάλογο", αλλά θα αντιπαλέψουμε - και διαδηλώνοντας - τα αντιδημοκρατικά μέτρα που προωθούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ