Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολοταχώς για τη γιορτή της νεολαίας!

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα φιλοξενηθούν στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, στις 13, 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη, με σύνθημα «Ανυπότακτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή»!

Το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα των 4ήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει δεκάδες συναυλίες σε 3 μουσικές σκηνές, θεατρικές παραστάσεις σε 2 θεατρικές σκηνές, μουσικά αφιερώματα, χορόδραμα, συζητήσεις (για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, για τις τοπικές εκλογές, το ρόλο των ΜΜΕ κ.ά.), εκθέσεις, προβολή οπτικοακουστικών υλικών και μια σειρά άλλες δραστηριότητες.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 21.15 θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 21.00, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Γνωστοί και αγαπητοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλιά τους και θα συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα αφιερώματα, ενώ παράλληλα το Φεστιβάλ παραμένει προσανατολισμένο στην προώθηση και ενθάρρυνση της νεανικής ερασιτεχνικής δημιουργίας. Ιδιαίτερα φέτος, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και μουσικές από άλλα μέρη του κόσμου, αφού καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και από χώρες της Λατινικής Αμερικής θα τραγουδήσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων των τεσσάρων ημερών θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Θυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου θα λειτουργήσουν περίπτερα της ΚΝΕ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (κοντά στους εξής σταθμούς μετρό - ΗΣΑΠ: Σύνταγμα, Θησείο, Πανεπιστήμιο, Αττική, Αγιος Αντώνιος, Νέο Ηράκλειο, Δάφνη), όπου οι νέοι θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια, κάρτες και προγράμματα του Φεστιβάλ και να ενημερώνονται σχετικά με τις εκδηλώσεις του και το περιεχόμενό του. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με συνεχή ανανέωση, είναι διαθέσιμες επίσης στην ειδική ιστοσελίδα «http://efestival.kne.gr».

Σε άλλες πόλεις

Με πλούσιο πρόγραμμα προετοιμάζονται και οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνουν στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις και χωριά. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται:

Σήμερα Σάββατο

  • Στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, με θέμα «Εξελίξεις στην Παιδεία κι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Θα μιλήσει ο Αρης Κατσανάκος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ και θ' ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το ερασιτεχνικό συγκρότημα «Third Voice».
  • Στο Αμύνταιο Φλώρινας, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα τον πόλεμο. Περιλαμβάνει Μαθητική Συναυλία αντιπολεμικού περιεχομένου και προβολή ταινίας.
  • Στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, στις 8.30 μ.μ.

Αύριο Κυριακή

  • Στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στις 7.30 μ.μ., με θέμα «Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές και Νεολαία». Θα μιλήσει ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Πορείας Δήμου Εχεδώρου».
  • Στη Σάρτη Χαλκιδικής, στις 8 μ.μ., με θέμα «Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές και Νεολαία». Θα μιλήσει ο Νίκος Παρθενιώτης, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Χαλκιδικής και ο Δημήτρης Τσιντικίδης, μέλος του ΚΣ και γραμματέας του ΝΣ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
  • Στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης Λάρισας, με θέμα «60χρονα του ΔΣΕ». Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ και θ' ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια από το συγκρότημα «Καταφύγιο Ηχοχρωμάτων».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυκνώνει η προφεστιβαλική δραστηριότητα (2009-08-20 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις (2006-08-25 00:00:00.0)
Ξεκινάει η πορεία κορύφωσης (2003-08-28 00:00:00.0)
Πλούσιες εκδηλώσεις κορύφωσης (2002-08-29 00:00:00.0)
Κορύφωση στην υπόλοιπη Ελλάδα (2000-09-14 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα ανά την Ελλάδα (2000-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ