Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Εγκαινιάστηκε κατάστημα αφορολογήτων ειδών!

Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε χρόνος από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στον Τύρναβο και η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μία επιπλέον εκδήλωση υποτέλειας απέναντι στους στρατιώτες της μεγάλης «σύμμαχης» χώρας. Ετσι, πρόσφατα εγκαινιάστηκε κατάστημα αφορολογήτων ειδών στο χώρο στου στρατηγείου. Ανατρέπονται, δηλαδή, ακόμη και τα επιεικώς γελοία επιχειρήματα για οικονομικά οφέλη που αναμασούσαν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές στο νομό της Λάρισας, που ακόμη και να υπήρχαν δε θα μπορούσαν, φυσικά, να αντισταθμίσουν σε καμία περίπτωση τους κινδύνους για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, την ειρήνη και τα δικαιώματα των λαών, που αντιπροσωπεύει το ΝΑΤΟ και τα Στρατηγεία. Αναφερόμενη στο παραπάνω γεγονός, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:

«Στον τοπικό Τύπο διαβάσαμε ότι εγκαινιάστηκε το κατάστημα αφορολόγητων ειδών στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στον Τύρναβο, παρουσία των δημάρχων Λάρισας και Τύρναβου κ.κ. Τζανακούλη και Δόβα, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Αγοραστού, αξιωματικών και άλλων επισήμων.

Οπως είναι γνωστό, το άντρο του πολέμου του εγκληματικού οργανισμού συμπληρώνει σε λίγο ένα χρόνο επίσημης λειτουργίας.

Ο φιλειρηνικός λαός του νομού μας, οι σημαντικότεροι φορείς του έχουν τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στη λειτουργία του Στρατηγείου.

Εχει καταδειχτεί ο επικίνδυνος ρόλος του για την Εθνική μας ανεξαρτησίας και κυριαρχία, για το ειρηνικό μέλλον του λαού μας και όλων τα λαών των Βαλκανίων.

Με την πρόσφατη ΝΑΤΟική άσκηση "Νταϊνάμικ - μιξ 2000" αποκαλύφθηκε στα μάτια όλου του λαού, η αποστολή του Στρατηγείου. Πρόκειται για ένα επιτελικό κέντρο που θα καθοδηγεί στρατιωτικές και πολεμικές επιχειρήσεις κατά των λαών, μη εξαιρουμένου και του ελληνικού, όταν θίγονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και η νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Το φιλειρηνικό κίνημα με πολλούς τρόπους πρόβαλε τις εκτιμήσεις αυτές για το ρόλο των ΝΑΤΟικών Στρατηγείων.

Αντίθετα οι απολογητές της υποτέλειας, του ραγιαδισμού και της ξενο-δουλείας το ίδιο διάστημα προσπαθούσαν με μασημένα λόγια να διαδώσουν την «πατριωτική» θέση, ότι από τη λειτουργία των στρατηγείων, θα έχουμε οικονομικά οφέλη.

Η λειτουργία του καταστήματος αφορολόγητων ειδών - ΡΕΧ - για τις ανάγκες της δύναμης του Στρατηγείου, ανατρέπει και τα γελοία επιχειρήματα για οικονομικά οφέλη, που ακόμη και να υπήρχαν δεν μπορούν να αντισταθμίσουν σε καμία περίπτωση τους κινδύνους για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, την ειρήνη και τα δικαιώματα των λαών, που αντιπροσωπεύει το ΝΑΤΟ και τα Στρατηγεία.

Ο λαός μας ξέρει ότι οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στη χώρα μας δεν έγιναν για οικονομικά οφέλη των κατοίκων αυτής της χώρας, αλλά για να προστατεύσουν, αν χρειαστεί και με τα όπλα, τα οικονομικά συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Γι' αυτό θα εντείνει την προσπάθειά του για να δυναμώσει το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην πατρίδα με στόχο να φύγουν από την Ελλάδα τα στρατηγεία και οι ξένες Βάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανθεσσαλική διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο (2003-03-28 00:00:00.0)
«Να διώξουμε το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια» (2002-06-26 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου της Λάρισας (2001-08-10 00:00:00.0)
Ραντεβού αύριο στον Τύρναβο (2000-06-03 00:00:00.0)
Στο «τζάμπα» οι ΝΑΤΟικοί (1999-12-18 00:00:00.0)
Τι ετοιμάζει το ΝΑΤΟ; (1996-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ