Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή

Οι εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΚΝΕ - «Οδηγητή» ολοκληρώθηκαν κι εφέτος.

Καλωσορίσανε, καλοδεχτήκανε και φιλοξενήσανε, την ελληνική - και όχι μόνο - σπουδάζουσα κι εργαζόμενη νεολαία και μαζί με τους ίδιους τους ΚΝίτες έδειξαν στους νέους και τις νέες το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

Να στέκονται επικριτικά στο υπάρχον καθεστώς και να μην είναι μόνον αποδέκτες, αλλά ενεργοί πολίτες με πρωτοβουλία και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

***

Βγήκανε και τ' ασημικά στο μεϊντάνι, σε λίγο θα έχουνε σειρά τα φλουριά και τα μετζίτια, οι χρυσές πόρπες, τα σιρίτια, τα ζουνάρια και τα ιστορικά τσαπράζια. Τίποτα δεν πρόκειται ν' αφήσουνε όρθιο οι θεομπαίχτες. Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή από μια χώρα που δε ζει, από μια χώρα που την πνίγουνε στα ρηχά και δεν την αφήνουνε να βαδίσει... Οταν παλιατζής σημαίνει ο ξένος στρατηγικός επενδυτής που αγοράζει με το κομμάτι σε τακτά χρονικά διαστήματα από το 1996, αρχικά μ' ένα 8%, να μεγαλώνει με τον καιρό για να καταλήξουμε στο τελευταίο 28% του ΟΤΕ και προίκα το μάνατζμεντ.

Βέβαια, το πανηγυράκι του ξεπουλήματος είχε αρχίσει από παλιά από την εποχή του ΠΑΣΟΚ. Ναι, το ίδιο εκείνο ΠΑΣΟΚ, που τώρα βρυχάται και δείχνει τα κούφια δόντια του. Τα συνεταιράκια βαδίζουνε χέρι χέρι κι έχει το καθένα τη σειρά του.

Αλλά ο ελληνικός λαός που δεν είναι ηλίθιος σε τι φταίει;

Με τη φτηνή επιχειρηματολογία, πως τάχατες θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και που δε θα έχει σαν συνέπεια την πτώση των τιμών, ξεπουλάνε την περιουσία του που αποκτήθηκε με χίλιες δυο στερήσεις, με ιδρώτα κι αίμα.

***

Ψέμα. Προκλητικό, ασύστολο και χυδαίο ψέμα. Ποτέ και τίποτα δε φτήνυνε από τότε που άρχισαν να ξεπουλιούνται οι στρατηγικής σημασίας ελληνικές επιχειρήσεις... Οπως η Εμπορική κι η Αγροτική Τράπεζα, τα τρία πακέτα της ΔΕΗ, κομμάτια στον ΕΛΤΑ, στον ΟΠΑΠ, στην ΕΥΔΑΠ, στα Ελληνικά Πετρέλαια, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι αλλού. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δε σημαίνει αυτόματα και μείωση των τιμών. Απεναντίας, μέρα με τη μέρα, η ακρίβεια γιγαντώνει. Οι εργαζόμενοι και προπαντός οι άνεργοι που πληθαίνουν τσουρουφλίζονται και οι τράπεζες, καθώς κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις κερδοσκοπούν και βγάζουν τ' άντερά τους. Κι αν σήμερα ξεπουλάνε με το φτηνό επιχείρημα του ανταγωνισμού, εάν αύριο έχουνε ξεπουληθεί τα πάντα, τι θα έχουνε να ξεπουλήσουν;;; Τι θα πούνε στο λαό, όταν φτάσουνε φουσκωμένοι οι λογαριασμοί για το φως, το νερό και το τηλέφωνο;

***

Πρέπει ο λαός να ενημερωθεί, να αφυπνιστεί, να βάλει φρένο στο εγκληματικό έργο των εξουσιαστών και να τους το ανταποδώσει. Να τους μαυρίσει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν και να σταθεί στο πλάι σ' αυτούς που πραγματικά το αξίζουν, στους αγωνιστές υποψήφιους της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας..!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ