Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Ισότιμη προβολή όλων για όλα τα μεγάλα προβλήματα»

Απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Συμπαράταξη» στην πρόταση εντυπωσιασμού του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη για δήθεν «ανοιχτό διάλογο»

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Το κύριο ζήτημα είναι να υπάρξει ισότιμη προβολή όλων των υποψηφίων, σημειώνει ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», σε απάντησή του, στην πρόταση για... «ανοιχτό διάλογο» μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Αθήνας, που έκανε με χτεσινή επιστολή του, ο Κώστας Σκανδαλίδης, υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Σκανδαλίδης, προτείνει να γίνουν τέσσερις συζητήσεις με θεματολογία την «ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα», την «ποιότητα ζωής και το περιβάλλον», την «πολιτιστική ανάπτυξη» και τη «ζωή στη γειτονιά». Ο Σπ. Χαλβατζής, απαντώντας, τόνισε ότι «ο όποιος δημόσιος διάλογος δεν μπορεί να περιορίζεται στη θεματολογία εκείνη που θέλει να προβάλει ένας συνδυασμός».

Και πρόσθεσε: «Για εμάς κυρίαρχα ζητήματα είναι αυτά που αφορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας της Αθήνας, είναι τα κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, τα μεγάλα ζητήματα της Εργασίας, της Παιδείας, της Υγείας, της Ανεργίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Θέματα ειρήνης και ιμπεριαλιστικών πολέμων, καθώς και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς. Θέματα που απουσιάζουν από την πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη και για τα οποία επιμένουμε ότι πρέπει να οργανωθούν συζητήσεις στα ΜΜΕ με ισότιμη συμμετοχή όλων των συνδυασμών».

«Εμείς», είπε σε άλλο σημείο, «όταν μιλάμε για ανοιχτό και δημόσιο διάλογο απαιτούμε πρώτα και κύρια την ισότιμη προβολή όλων των συνδυασμών, σε καθημερινή βάση, την ισότιμη προβολή της δραστηριότητας και των θέσεών τους».

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη», τόνισε πως «προκαλεί εντύπωση ότι στην επιστολή του Κ. Σκανδαλίδη για ανοιχτό διάλογο των υποψηφίων για το Δήμο της Αθήνας, δεν υπάρχει λέξη για τη μέχρι τώρα κατάφωρη παραβίαση της ισότιμης προβολής των συνδυασμών. Οποιαδήποτε πρόταση δήθεν ανοιχτού διαλόγου, που δε λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω, γίνεται με μόνο στόχο τον εντυπωσιασμό. Ιδιαίτερα όταν γίνεται από τον επικεφαλής ενός συνδυασμού που χαίρει προβολής από τα ΜΜΕ και μάλιστα με αφορμές όπως το αν οι υποψήφιοι είναι όμορφοι ή όχι και το αν ο επικεφαλής του συνδυασμού είναι μοντέρνος ή όχι. Την ίδια στιγμή, οι καθημερινές δραστηριότητες της "Συμπαράταξης" συστηματικά αγνοούνται».

Στις κατασκηνώσεις του Δήμου

«Είναι ανάγκη με δαπάνες του κράτους να δημιουργηθούν δεκάδες και εκατοντάδες τέτοιες κατασκηνώσεις, τέτοια θέρετρα σε όλη τη χώρα, για να μπορούν οι απόμαχοι της δουλιάς, η τρίτη ηλικία να ξεκουράζονται, δωρεάν και με αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες». Τα παραπάνω δήλωσε ο Σπ. Χαλβατζής την περασμένη Κυριακή σε επίσκεψή του στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθήνας της Τρίτης Ηλικίας στον Αγιο Ανδρέα. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Γερασιμίδου, Βίκυ Αράπη, Σωκράτης Λοβάρδος, Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος Νίκος Ματζούτσος και η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη ΝΑΣ Μαριάνθη Αλειφεροπούλου.

Εκεί, ο υποψήφιος δήμαρχος, μίλησε με τους εργαζόμενους, με μέλη της διεύθυνσης και κύρια με τους φιλοξενούμενους στις κατασκηνώσεις. Επισκέφτηκε την έκθεση των φιλοξενούμενων με πηλό και χαρτί. Στην ομιλία του, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους συνταξιούχους να κρίνουν τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ευθύνονται που «εξανεμίζεται αυτό το πενιχρό εισόδημα που έχουν ως σύνταξη». Τους κάλεσε, δε, να αγωνιστούν «για 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη και φυσικά στις εκλογές να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», που τους οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, παρ' όλο που έχουν δουλέψει δεκάδες χρόνια και έχουν προσφέρει πάρα πολλά σε αυτόν τον τόπο.

Η Β. Αράπη σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπορεί η Τρίτη Ηλικία, με τα πολύ λίγα λεφτά που παίρνει, να μπορεί η ζωή τους να είναι πολύ πιο βελτιωμένη». Η Ελ. Γερασιμίδου, τόνισε ότι τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ανθρώπων αυτών, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται μόνο την περίοδο των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ