Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μήνυμα αντίστασης από κάθε γωνιά του Λιμανιού

Περιοδεία κλιμακίου της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση», με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Ελπίδα Παντελάκη, στο εμπορικό κέντρο της πόλης

Θερμή ήταν η υποδοχή από ανθρώπους του μόχθου στην Ελπίδα Παντελάκη και τον Απόστολο Γκλέτσο, που βρέθηκαν χτες στο κέντρο του Πειραιά
Θερμή ήταν η υποδοχή από ανθρώπους του μόχθου στην Ελπίδα Παντελάκη και τον Απόστολο Γκλέτσο, που βρέθηκαν χτες στο κέντρο του Πειραιά
Από κάθε γωνιά του πρώτου λιμανιού της χώρας εκπέμπεται ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Πειραιά να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της θλιβερής λίστας της ανεργίας.

Αδιάψευστοι μάρτυρες τα όσα λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, στην επαφή τους με τις δυνάμεις του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» και την υποψήφια δήμαρχο Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη του ψηφοδελτίου άνθρωπο τον άνθρωπο.

Η χτεσινή περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο Απόστολο Γκλέτσο και νεολαίους συσπειρωμένους στη δημοτική κίνηση, αποτέλεσε ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής. Μαζί τους ήταν ο Κώστας Τζατζάνης, νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και ο Χρήστος Μπαλτζάκης επίσης υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ από την πλευρά του ΔΗΚΚΙ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα στιγμιότυπα που εκτυλίχτηκαν στο κεντρικό κτίριο των ΕΛΤΑ στον Πειραιά. Το κλιμάκιο με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη περιόδευσε στους γκισέδες και σε κάθε χώρο του κτιρίου, συνομιλώντας με όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι τους επιφύλαξαν πολύ θερμή υποδοχή. Αυτό που προέκυψε ήταν ότι από τους περίπου 200 εργαζόμενους, οι 30 είναι συμβασιούχοι, η σύμβασή τους λήγει και εντός των ημερών αρχίζουν οι απολύσεις.

«Θα μαυρίσω και τους δύο» είπε χαρακτηριστικά μία συμβασιούχος. «Τρία καταστήματα των ΕΛΤΑ έχω αλλάξει μέχρι τώρα και μονιμοποίηση δεν είδα. Με χρησιμοποιούν σαν όμηρο. Εχω πάρει τις αποφάσεις μου πια».

Θερμή ήταν η υποδοχή και από τις εργαζόμενες στο πολυκατάστημα «Hondos Center». «Τους ψηφίσαμε και τους δύο και τους φάγαμε στη μούρη. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός το έχουν κάνει, όμως τώρα θα δούνε», είπε χαρακτηριστικά μία πελάτισσα. Η συζήτηση «άναψε» και με τους εμπόρους στην κεντρική αγορά του Πειραιά. «Αν και μαγαζάτορας λέω στους υπαλλήλους μου. Τι έχεις να χάσεις και δεν ψηφίζεις το ΚΚΕ, το κατσαρολάκι που σου εξασφάλισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;», είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ