Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΟΡΟΖΑΝΗΣ

Υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με την «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση»

-- Ποιοι είναι οι στόχοι της παράταξης ενόψει της εκλογικής μάχης;

-- Η Ελευσίνα έχει πάρα πολλά προβλήματα που πηγάζουν από την πολιτική των δύο κομμάτων, που στηρίζουν τους δύο άλλους συνδυασμούς. Η ανεργία, η ακρίβεια, οι περιορισμένες δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα είναι τα κύρια προβλήματα. Επιπλέον, εδώ είναι εγκαταστημένες μεγάλες βιομηχανίες όπως η ΤΙΤΑΝ του Κανελλόπουλου, Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ του Αγγελόπουλου, τα ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ του Λάτση, αλλά και ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, όπως ο Οργανισμός Λιμένα. Ολοι αυτοί ενδιαφέρονται να εκλεγούν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της αρεσκείας τους, ώστε να συνεχίσει να μας λούζει με σκόνη η ΤΙΤΑΝ, να μπαζώνει τη θάλασσα η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, να γεμίζει με πετρέλαιο τη θάλασσα η ΠΕΤΡΟΛΑ, να έχει καταλάβει όλη την ακτή ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας.

Η δική μας πρόταση είναι πρόταση αγώνα ενάντια σε αυτά τα συμφέροντα, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Θέλουμε καθαρό περιβάλλον, ελεύθερες ακτές, χώρους αναψυχής και πρασίνου, που υπάρχουν με το σταγονόμετρο. Υπάρχουν βέβαια και άλλα προβλήματα που χρονίζουν στο Θριάσιο, όπως η ανυπαρξία αποχετευτικού δικτύου, πάνω στην οποία οι άλλοι συνδυασμοί δημαγωγούν και κατηγορούν εμάς ότι με τις θέσεις μας καθυστερούμε (!) το έργο.

-- Πώς σχολιάζετε τις θέσεις και την πολιτική των άλλων δύο παρατάξεων που υποστηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ;

-- Λογικό είναι να συμφωνούν στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Δεν έκαναν κανέναν αγώνα για την αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, δουλεύουν με συμβασιούχους και εργολάβους, πούλησαν στην ιδιωτική ΕΥΔΑΠ το νερό, υποστηρίζονται από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, πράγμα που φαίνεται από τον πακτωλό χρημάτων στον προεκλογικό αγώνα, έχουν υποταχθεί προ πολλού στους βιομηχάνους που τους αναγορεύουν σε μεγάλους ευεργέτες. Αυτή είναι η πολιτική τους. Ιδιαίτερα, η νυν Δημοτική Αρχή (ΣΥΝ, που υποστηρίχτηκε από κάποιους του ΠΑΣΟΚ) έκανε ό,τι μπορούσε για να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και ξέχασε τις διακηρύξεις της πριν τέσσερα χρόνια, όταν πολλοί σύμβουλοι, που σήμερα σιωπούν, συμμετείχαν στον αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ