Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό αντίο στον Ηλία Πατρίκιο

Eurokinissi

Εναν άνθρωπο του καθήκοντος αποχαιρέτησε χτες η Νίκαια και ο Κορυδαλλός, που κηδεύτηκε από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και τάφηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού: Τον Ηλία Πατρίκιο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), που πέθανε αιφνιδιαστικά στις 15/9/2006 κατά τη σύσκεψη των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, σε ηλικία 73 χρόνων.

Σύντροφοι, φίλοι, συναγωνιστές με τους επικήδειους που εκφώνησαν σκιαγράφησαν την ευγενική προσωπικότητα ενός «γνήσιου κομμουνιστή», «με τη σιδερένια πειθαρχία και την προσήλωση στις αρχές και τα ιδανικά» του Κόμματος, όπως είπε ο Γραμματέας της ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ, Μπάμπης Πατεράκης - της οποίας ο Ηλίας Πατρίκιος ήταν μέλος.

«Χρόνια ολόκληρα βρεθήκαμε μαζί στους ενωτικούς αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στα συνδικάτα και στο χώρο των επιμελητηρίων, καθώς και στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες κάτω από τη σημαία του ηρωικού ΚΚΕ, για να βρεθούμε στη δύση της ζωής να ηγηθούμε στο χώρο των συνταξιουχικών οργανώσεων», είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΣ-ΤΕΒΕ, Χρήστος Τριάντης. Για τον λαμπρό συνδικαλιστή, που θα είναι πάντα στο πλάι των κομμωτών μίλησε η Ρούλα Γεωργοπούλου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδας, παρά τις πολιτικές διαφορές που είχαν, όπως υπογράμμισε.

Με τα ίδια θερμά λόγια αποχαιρέτησαν τον Ηλία Πατρίκιο ο Σταύρος Κωνσταντάς, γραμματέας της ΠΟΣ-ΤΕΒΕ, η Ιουλία Τασατζή εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ο Κλεάνθης Κυζίλης εκ μέρους της ΔΗΚΕΒΕ και ο Γιώργος Παπαπέτρου εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός Γραμματέας της ΚΟΠ του Πειραιά, ο δήμαρχος Νίκαιας -και εκ νέου υποψήφιος- Στέλιος Μπενετάτος και ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού Απόστολος Συρίγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ