Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
Παιχνίδι εντυπώσεων

Πλησιάζει η ημερομηνία δημοσιοποίησης της έκθεσης προόδου, όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η ΕΕ εντείνει το παιχνίδι εντυπώσεων, προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι θα είναι σκληρή απέναντι στην Αγκυρα.

Τόσο η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συζητείται σήμερα, όσο και οι δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων, κλείνουν τις πόρτες της ένταξης στην Τουρκία, για τα κακώς κείμενα στη δόμηση και διακυβέρνηση του κράτους, αλλά ανοίγουν διάπλατα τα παράθυρα, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προόδους που έκανε σε διάφορους τομείς...

Στα πλαίσια της χειραγώγησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο, ζήτησε μία παύση της περαιτέρω διεύρυνσης της ΕΕ, μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, συνδέοντάς τη με την πρόοδο της «Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης».

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, μετά τη χτεσινή του συνάντηση με το Γάλλο πρωθυπουργό, Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, «δε θα ήταν συνετό να προχωρήσουμε σε οιαδήποτε περαιτέρω διεύρυνση, πριν να διευθετήσουμε το θέμα του Συντάγματος», θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ημερομηνία ένταξης Τουρκίας και Κροατίας, στα πλαίσια πάντα του επικοινωνιακού παιχνιδιού.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός κράτησε τον πιο διαλλακτικό ρόλο υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ