Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
«Να εκπληρώσει το χρέος της στην Αντίσταση η Πολιτεία»

Χαιρετίζοντας την 65η επέτειο του ΕΑΜ, καλούμε την Πολιτεία να εκπληρώσει το χρέος που έχει προς τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και να μπει, επιτέλους, η αληθινή ιστορία στα σχολεία για να τη γνωρίσουν οι νέες γενιές. Αυτήν την έκκληση - απαίτηση προβάλλει με ανακοίνωσή του, με αφορμή την επέτειο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, επισημαίνοντας:

Εξήντα πέντε χρόνια μετά και στη συλλογική μνήμη του Ελληνικού λαού το ΕΑΜ εξακολουθεί να είναι ολοζώντανο. Είναι μια ζωντανή παρουσία στο σήμερα και αποτελεί μια μεγάλη κληρονομιά για τις ερχόμενες γενιές.

Ο αγώνας του ΕΑΜ ήταν μια εποποιία γεμάτη ηρωισμό και αμέτρητες θυσίες για την απελευθέρωση της χώρας, την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Δικαιοσύνη. Ολη αυτή η εποποιία έπρεπε να έχει πάρει τη θέση της στα σχολεία και τα σχολικά βιβλία.

... Με βαθύτατη πικρία, τονίζεται, διαπιστώνουμε ότι η ηθική και υλική αποκατάσταση των επιζώντων, που είχε ομόφωνα αποφασιστεί από την Πολιτεία, παρ' όλο που πέρασαν 25 χρόνια από την αναγνώριση της Αντίστασης, εξακολουθεί να παραμένει ανεκπλήρωτη και οι αγωνιστές να φεύγουν τραγικά αδικημένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ