Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρουσιάστηκαν οι «Ελληνες Στρατιωτικοί»

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου έγινε χτες βράδυ η παρουσίαση του τρίτομου έργου του Αντώνη Κακαρά, αρχιπλοιάρχου ε.α., «Ελληνες Στρατιωτικοί».

Την παρουσίαση έκαναν ο ναύαρχος Νίκος Παπάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο βουλευτής του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος. Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία του έργου αυτού, που αναφέρεται στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταπολεμική περίοδο και επισήμαναν την ανάγκη, με αφορμή τη συγκεκριμένη έκδοση, να «ανοίξει» μια συζήτηση για την περίοδο αυτή, το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά τις σχέσεις εξάρτησής τους με ξένα κέντρα. Επισημάνθηκε δε ότι είναι ώριμη ιστορική ανάγκη να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου.

Επίσης, τονίστηκε ότι τα βιβλία αυτά θα πρέπει να κοσμήσουν τις βιβλιοθήκες των στρατοπέδων αλλά και των σχολείων και να αποτελέσουν εργαλείο για τη γνώση και την κατανόηση της νεότερης ιστορίας του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ