Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πολιτικές οι αιτίες του προβλήματος

Ο Γιάννης Ζιώγας
Ο Γιάννης Ζιώγας
«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται απλά ως θέμα οικονομικής και τεχνοκρατικής διαχείρισης. Εχει πολιτικές αφετηρίες και αίτια. Οι κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις εταιρείες πετρελαιοειδών, ελαστικών, εμπορίας ΙΧ, "πριμοδότησαν" το ΙΧ σε βάρος της ανάπτυξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Και στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και με τη μέθοδο δήθεν της "αυτοχρηματοδότησης" οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν πολλαπλά, αναγκαία, αλλά και άχρηστα γι' αυτούς έργα, όπως η υποθαλάσσια αρτηρία».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ και παρουσιάζοντας τη θέση της παράταξης, ξεκαθάρισε: «Θεωρούμε ότι για την αντιμετώπιση του συγκοινωνιακού προβλήματος, με την εκτέλεση των αναγκαίων έργων, απαιτείται η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σ' αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται οι προτάσεις της ΝΑΣ για τις συγκοινωνίες και στηρίζονται στους εξής βασικούς άξονες:

  • Οι μεταφορές στην πόλη αποτελούν κοινωνικό δικαίωμα. Οι συγκοινωνίες πρέπει να είναι δημόσιες. Μας βρίσκει αντίθετους η ιδιωτικοποίησή τους, αλλά και η ανάθεση της διαχείρισής τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε μορφή. Η χρήση του ΙΧ πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο αναγκαίο.
  • Αποφασιστική ενίσχυση, προνομιακή λειτουργία μέσων σταθερής τροχιάς που πρέπει να αποτελούν το βασικό δίκτυο, ικανοποιώντας τις εξής προϋποθέσεις: Πυκνότητα δρομολογίων στο χώρο και στο χρόνο. Ταχύτητα. Ανεση. Ασφάλεια. Αξιοπιστία δρομολογίων. Ενιαίο και φθηνό κόμιστρο. Δωρεάν χρήση από εργαζόμενους για ορισμένες ώρες. Ειδικές κατηγορίες εισιτηρίων.
  • Θεωρούμε απαραίτητα μέτρα: τον έλεγχο της ποιότητας των κατασκευών, συστημάτων συντήρησης οδών και βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Την εφαρμογή συστήματος κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά. Τη λήψη ειδικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ