Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Για άλλον ένα μήνα παρατάθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από το ιρακινό κοινοβούλιο, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Νοέμβρη του 2004, με στόχο, υποτίθεται, την «καταπολέμηση της βίας». Τα αποτελέσματα, πάντως, είναι τουλάχιστον απογοητευτικά, ενώ ο πρωθυπουργός αλ Μάλικι παρουσίασε, χτες, άλλο ένα σχέδιο «εθνικής συμφιλίωσης».

Χτες, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε Βαγδάτη, Βασόρα, Χίλα, Μοσούλη, Κιρκούκ. Από τις 6 επιθέσεις στην πρωτεύουσα, μόνο οι δύο στόχευσαν δυνάμεις ασφαλείας, αντίθετα επλήγησαν συνοικίες σουνιτών. Στις άλλες πόλεις στόχος ήταν κατοχικές δυνάμεις. Εκτός από ιρακινές δυνάμεις, σκοτώθηκε 1 Βρετανός στρατιώτης και τραυματίστηκε ένας δεύτερος, ενώ ανακοινώθηκε και ο θάνατος 3 Αμερικανών πεζοναυτών.

Επίσης, μόνο το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 50 πτώματα με εμφανή σημάδια βασανισμού, ενώ απήχθησαν από ενόπλους με στολές δυνάμεων ασφαλείας 14 υπάλληλοι ηλεκτρονικών, χτες, και 26 εργοστασιακοί εργάτες την Κυριακή. Πολλές από αυτού του είδους τις απαγωγές καταλήγουν σε αιτήματα λύτρων, ενώ είναι πια γνωστό ότι ομάδες απαγωγέων δρουν και εντός των δυνάμεων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ