Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ
«Σπρώχνουν» προς εμπλοκή των ΗΠΑ στον Καύκασο

Δήλωση του Προέδρου του ΚΚΡΟ για την εντεινόμενη κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη νέα όξυνση των ρωσο-γεωργιανών σχέσεων μετά τις συλλήψεις των Ρώσων στρατιωτικών για κατασκοπία, καθώς και την περικύκλωση του Επιτελείου του ρωσικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Υπερκαυκασία.

Οπως δήλωσε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ: «Κατά της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη, βρώμικη κι απαίσια προβοκάτσια. Είναι ολοφάνερο πως οι αρχές της Γεωργίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σ' ένα τέτοιο βήμα καθ' υπαγόρευση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των συνταγματαρχών τους, τους οποίους ενδιαφέρει πολύ να μολύνουν όλο το πολιτικό κλίμα στην περιοχή, καθώς και να αναστατώσουν όλο τον Καύκασο. Σαφώς αυτό το καθήκον έχει τεθεί εδώ και καιρό και ο Σαακασβίλι το εκτελεί με όλη την ορμή και πίεση. Αυτή η πολιτική έρχεται σε ριζική αντίθεση με τα συμφέροντα του γεωργιανού λαού», σημείωσε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ.

«Οι αρχές της Γεωργίας προκαλούν όχι απλά μεμονωμένα επεισόδια, αλλά ένα νέο πόλεμο στον Καύκασο. Είναι το μύχιο όνειρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για να εγκατασταθούν οι ΗΠΑ στην περιοχή για πάντα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.

Στο μεταξύ, την περασμένη Κυριακή, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν, κατηγόρησε τη Γεωργία για «κρατική τρομοκρατία», καθώς και για «κράτηση ομήρων». Χθες το βράδυ, ωστόσο, οι αρχές της Γεωργίας προχώρησαν στην παράδοση των 4 Ρώσων στρατιωτικών, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ενώ ο Πρόεδρος της Γεωργίας συνεχίζει να μιλάει για «δίκτυο κατασκοπίας της Ρωσίας» στη χώρα του «που θα αντιμετωπιστεί», ρίχνοντας και άλλο «λάδι στη φωτιά» των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ