Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αντιμετωπίζει νέες απειλές

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ-ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Νέες απειλές εκτόξευσαν οι ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα, χαρακτηρίζοντάς τη «δύναμη αποσταθεροποίησης» κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου των Υπουργών Αμυνας από 34 χώρες της αμερικανικής ηπείρου που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας και έχει ως θέμα την «περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια».

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Ντόναλντ Ράμσφελντ και ο στρατηγός Μπαντ Τζ. Κράντοκ, επιχειρησιακός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για τη Λατινική Αμερική, προσπάθησαν να στοιχειοθετήσουν την πολεμική ρητορική τους τονίζοντας, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», ότι η Βενεζουέλα έχει επιδοθεί σε «κούρσα εξοπλισμών» ειδικά όσον αφορά μικρού βεληνεκούς όπλα γεγονός που «αποτελεί πηγή ανησυχίας για όλο το δυτικό ημισφαίριο» και συνάμα ότι «η Βενεζουέλα χρησιμοποιεί τη δύναμη του πετρελαίου για να υπονομεύσει τις δημοκρατικές δυνάμεις στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Οι δηλώσεις Κράντοκ και Ράμσφελντ εντάσσονται στο πλαίσιο των σχεδίων περικύκλωσης, πρόκλησης ταραχής και αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Δεκεμβρίου. Και θα εντείνονται όσο πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία καθώς ουδείς εκ των «υποψηφίων του ιμπεριαλισμού», όπως χαρακτήρισε τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης στο Σαντά Ινές ντε Μπαρίνας, δεν έχει καμία τύχη. Συνεπώς, οι ΗΠΑ πρέπει να αναστείλουν την «μπολιβαριανή διαδικασία με κάθε τρόπο» καθώς όπως δηλώνει ο Τσάβες «θα ανοίξει τον δρόμο σε μια νέα επαναστατική εποχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ