Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στον Ιζγκε Γκιουνάλ

Την αλληλεγγύη τους στον απολυθέντα και διωκόμενο - για την αντίσταση που πρόβαλε στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και τις απολύσεις στο πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν - πανεπιστημιακό δάσκαλο Ιζγκε Γκιουνάλ, εκφράζουν ελληνικοί μαζικοί φορείς.

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) εκφράζει «την αλληλεγγύη του στον Τούρκο καθηγητή τραυματολογίας και ορθοπεδικής Ιζγκε Γκιουνάλ για τη γενναία πράξη να αντιταχθεί στον αυταρχισμό του τουρκικού καθεστώτος στο Πανεπιστήμιο που εργαζόταν... Το μεγάλο "έγκλημά" του ήταν ότι αντιτάχθηκε στις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις, στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην απόλυση 213 εργαζομένων στο πανεπιστήμιο». Και προσθέτει ότι «κοινή πρέπει να είναι η πάλη των λαών για την απόκρουση της επίθεσης» για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, ενώ ζητά «την άμεση επαναπρόσληψη του καθηγητή... καθώς και των 213 εργαζομένων στο πανεπιστήμιο».

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την απόλυση του καθηγητή έχουν εκδώσει επίσης το ΚΚΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ