Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκαλούν τους ανέργους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δε φτάνει που το επίδομα ανεργίας είναι ένα ποσό εξευτελιστικό. Δεν της αρκεί της κυβέρνησης ότι και αυτοί οι λίγοι που το παίρνουν από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, το παίρνουν μόνο για λίγους μήνες. Απειλεί και από πάνω η κυβέρνηση ότι θα κόβει το επίδομα σε όποιον άνεργο δεν αποδέχεται κάποια εργασία, ή αρνείται να μπει σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Τις προθέσεις αυτές έκανε γνωστές ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος σε συνέντευξή του προχτές την Κυριακή στην «Καθημερινή» και επανέλαβε και χτες στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Δε μας εκπλήσσει η πρόθεση της κυβέρνησης. Οι άνεργοι γνωρίζουν την «ευαισθησία» της ΝΔ και ειδικά του υπουργείου Απασχόλησης για τους ανέργους. Δε μας εκπλήσσει ούτε το γεγονός ότι σε αυτό το θεάρεστο έργο, η ΝΔ θα αξιοποιήσει σχετικά νομοθετήματα των προκατόχων της, δηλαδή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο έχουν δώσει εξετάσεις. Αλλωστε, με τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές» που και τα δύο κόμματα στηρίζουν και εφαρμόζουν, έγινε κατορθωτό και στη χώρα μας, τεράστια κονδύλια που έπρεπε να πηγαίνουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων να καταλήγουν στις επιχειρήσεις. Αλλά και εδώ δεν πρωτοτυπούν. Ακολουθούν τις «ευρωπαϊκές πατέντες» που συναποφασίζουν στις Βρυξέλλες.

Ομως, η πρόκληση της κυβέρνησης πρέπει να πάρει απάντηση απ' όλους και πριν απ' όλα από τους ανέργους. Την Κυριακή, με τα ψηφοδέλτια των αγωνιστικών συνδυασμών οι άνεργοι πρέπει να επιστρέψουν την πρόκληση. Και να βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ