Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... υποσχεσιολογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ φτάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση γενικώς, προκειμένου να πείσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών από τις βροχοπτώσεις. Πολλά τάζουν βέβαια, λίγα δίνουν.

Ομως, δυστυχώς γι' αυτούς, η κακοκαιρία έτυχε (και συνεχίζεται) λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, οπότε ...εντάσσονται αιφνιδίως και όλα αυτά στο σχέδιο της προεκλογικής καμπάνιας.

Η «μακροπρόθεσμη» λογική τους, φυσικά, συνίσταται στον εξής απλό κανόνα: Υποσχεθείτε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι για την αντιπλημμυρική προστασία, μοιράστε μερικά ψίχουλα τώρα, υποσχεθείτε περισσότερα μετά τη δεύτερη Κυριακή και ...όποιος την πατήσει μας ψήφισε.

Ο κανόνας, με ορισμένες μικρές παραλλαγές, ισχύει φυσικά και για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που αυτοί προσθέτουν ότι τα ...είχαν όλα προγραμματισμένα για την αντιπλημμυρική προστασία των δήμων τους, αλλά δυστυχώς ήρθε η ΝΔ και πήγε ο προγραμματισμός περίπατο.

Το άσχημο είναι ότι τέτοια γίνονται και λέγονται και σε νομούς και δήμους που δεν είναι «πρωτάρηδες» στο πρόβλημα. Τι να πουν, για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Εβρου, που δεκαετίες τώρα βλέπουν τη μια κυβέρνηση μετά την άλλη να τους κοροϊδεύει, χωρίς καμία να κάνει ένα έργο πραγματικής αντιπλημμυρικής προστασίας;

ΩΣΤΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ είναι η χώρα κατά τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί, λέει, δεν υπάρχει οργάνωση ενώ οργιάζει η διαφθορά. Θα τον λυπήσουμε, αλλά εμείς δε βλέπουμε καμία ανοργανωσιά, όταν πρόκειται να αυξηθούν τα κέρδη των εφοπλιστών ή των τραπεζιτών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αντιθέτως, οι ανάλογοι νόμοι κατατίθενται και ψηφίζονται έγκαιρα, τα υπουργεία τούς προωθούν με αξιοθαύμαστη ταχύτητα και οι αρμόδιες εκτελεστικές αρχές διευκολύνουν όσο περισσότερο μπορούν την εφαρμογή τους. Πώς ήταν τα πράγματα επί ΠΑΣΟΚ; Ακριβώς το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ