Κυριακή 15 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Η ώρα της περιφρόνησης

Απηυδισμένος ο πολίτης με όσα συμβαίνουν γύρω του προσφεύγει στην κάλπη με έντονο το συναίσθημα της περιφρόνησης ενάντια στην κυβερνητική παραφροσύνη. Τα ρετάλια της κυρίαρχης ιδεολογίας έχουν ρίξει στην εκλογική μάχη όλα τα ανθρωποειδή που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα ανάμεσά μας, ελπίζοντας ότι μαζί τους θα αλλάξουν την εικόνα που έχει σχηματίσει γι' αυτούς ο κόσμος.

1. Περιφρόνηση για την ομάδα της δημοσιογραφίας που προσλαμβάνει την απελπισία του κόσμου και, μ' επιδεξιότητα αναισθησιολόγου, τη ναρκώνει.

2. Περιφρόνηση προς όλους τους Νεοδημοκράτες πολιτικούς που, ενώ υποτίθεται ότι υπηρετούν την αλήθεια με θρησκευτική ευλάβεια, προτείνουν στο τέλος σαν λύση στα προβλήματα του κόσμου τη μαγγανεία.

3. Περιφρόνηση σε αυτούς που λένε να κάνουμε ακόμη υπομονή. Αυτοί που σήμερα είναι ανεκτικοί, αύριο θα γίνουν οι τύραννοί μας.

4. Περιφρόνηση για τη δουλοπρέπεια όπου και όπως εμφανίζεται. Ακουσα ότι σκέφτονται να ψηφίσουν νόμο για την προστασία της. Συμφωνώ. Πρέπει όλοι οι δουλοπρεπείς να ασκούν ανεπηρέαστα και μακριά από τη δημόσια χλεύη την τέχνη τους.

5. Περιφρόνηση για τους διανοούμενους εκείνους που με πρόσχημα ότι είναι εναντίον της πολιτικής λουφάζουν περιμένοντας να δουν ποιος θα βγει από την κάλπη για να τον ακολουθήσουν. Θα τους δείτε την άλλη εβδομάδα να στοιβάζονται στους διαδρόμους της δημαρχίας ξεδιπλώνοντας μέσα από μια αντιεξουσιαστική φρασεολογία τη γλώσσα τους σαν κόκκινο χαλί για να πατήσει ο δήμαρχος.

6. Περιφρόνηση για την αναπηρία των εκκλησιαστικών κύκλων μπροστά στη θέα της πραγματικότητας. Από τη στιγμή που η ζητούμενη ουράνια ευδαιμονία δεν προκύπτει από το διάλογο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τον θεό, η πραγματικότητα θεωρείται ένα ακόμη αίνιγμα, που η θεολογική μέθοδος στους προσεχείς γαλήνιους αιώνες θα δώσει τη λύση.

7. Περιφρόνηση για πάντα στην υπουργό Παιδείας, που κρύβεται αδέξια πίσω από τους μπράβους του Βύρωνα Πολύδωρα. Θα μείνει γνωστή ως η Κίρκη της Παιδείας, από την παρόρμησή της να συμπεριφέρεται στους καθηγητές σαν να ήταν γουρούνια.

8. Περιφρόνηση στους μικροαστούς πάσης αποχρώσεως που αξιοποιούν και την τελευταία στιγμή τους πριν ψηφίσουν προσπαθώντας να καταφέρουν να δέσουν τον υποψήφιο με κανένα ρουσφέτι. Αφήνουν και τη μητέρα τους ενέχυρο προκειμένου να «τη χωθούν» κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι προς όλους τους υποψηφίους. Ετσι επαληθεύουν τη θεωρία τους πως όλα στη ζωή είναι ιππόδρομος. Είναι επιβλαβείς μόνο και μόνο με την παρουσία τους, που ρυπαίνει την ατμόσφαιρα κυρίως τη μέρα της κάλπης, που θεωρούν πως είναι η εθνική τους γιορτή. Φαφλατάδες, που αφήνουν την τρύπα τους για να ψηφίσουν, πιστεύοντας δικαίως πως διαμορφώνουν τη ζωή μας. Κι εμείς δικαίως όπου τους συναντάμε οφείλουμε να τους ξεσκεπάζουμε.

9. Περιφρόνηση στους πρώην Αριστερούς, στους πρώην απ' όλα, που σνομπάρουν τις εκλογές διαδίδοντας από τα σαλόνια τους, που έχουν το σχήμα της νεκροφόρας, την ειρωνεία τους για κάθε ταξικό αγώνα. Πρώην Αριστεριστές, νυν λαμόγια χωμένα σε όλα, σύμβουλοι υπουργών, που διαφημίζουν αυτό το κράτος. Νεκροί Καραγκιόζηδες από χρόνια, που σέρνονται και θα σέρνονται αιώνια.

10. Περιφρόνηση στους καλλιτέχνες πάσης φύσεως που, αφού κατάφεραν να τρυπώσουν σε μια αυλή κάποιου μεγαλέμπορα, γίνονται κλόουν για να τον διασκεδάσουν. Πλάσματα ταλαντούχα προορισμένα να παίξουν ενάντια στον αντεστραμμένο κόσμο, τα βλέπεις γαντζωμένα στο φόβο τους να φλυαρούν σαν τις χειρότερες κουτσομπόλες προσπαθώντας να ξεχαστούν - αλλά μάταια. Κάποια στιγμή τους παίρνει ο αυλάρχης και τους σηκώνει και έκτοτε δεν τους θυμάται κανείς.

ΥΓ:Ψήφισε τους Κόκκινους όπου μπορείς.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ