Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να καταψηφιστεί ο δικομματισμός και τα άλλοθί τους

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
«Με μια βόλτα στον πεζόδρομο της Ερμού, από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, μπορεί κανένας να διαπιστώσει ότι κόσμος πολύς κυκλοφορεί, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που ψωνίζουν. Το σύνθημα που λέει "εργατιά χωρίς λεφτά μαγαζιά χωρίς δουλιά" απεικονίζει την πραγματικότητα».

Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του στον πεζόδρομο της Ερμού, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του συνδυασμού, όπου επισκέφτηκε το κατάστημα «Καλυβιώτης» και συνομίλησε με εμποροϋπαλλήλους και πελάτες.

«Εμείς», σημείωσε σε δήλωσή του, «με αφορμή την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους νέους ανθρώπους, να σκεφτούν πολύ. Να σκεφτούν, να αξιολογήσουν, να κρίνουν όλα τα προβλήματα που τους βασανίζουν. Και την ανεργία και την ακρίβεια και τη λιτότητα και την υποβαθμισμένη κατάσταση στην Παιδεία, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση. Να δουν ότι οι πολιτικές που οδηγούν σε όλα αυτά, δεν είναι άλλες από τις πολιτικές του δικομματισμού».

Επισήμανε ότι «οι δήμαρχοι και οι νομάρχες οι οποίοι στηρίχτηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν την ίδια πολιτική στα βασικά, στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα. Από κοντά και ο ΣΥΝ και γενικότερα, αλλά ειδικά σε ό,τι αφορά την ΤΑ συμπίπτει απολύτως με τις επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων. Εμείς λέμε», τόνισε τέλος, «να καταψηφιστούν οι δυνάμεις του δικομματισμού και τα άλλοθί τους και να ενισχυθούν η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", οι αγωνιστικοί συνδυασμοί, οι οποίοι και την επόμενη μέρα των εκλογών θα δρουν μαζί με τους εργάτες, μαζί με το λαό, μαζί με τους νέους ανθρώπους και θα υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους».

Μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους

Περιοδεία στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε προχτές το βράδυ ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της «Συμπαράταξης». Εκεί συζήτησε με τους εργαζόμενους, όπου και διαπίστωσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτέλεσμα των επιλογών των διοικήσεων του δήμου (ΝΔ).

«Εχουμε πολλά προβλήματα», έλεγαν οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία. «Δουλεύουμε κάτω από άσχημες συνθήκες. Είμαι 21 χρόνια στην καθαριότητα και δεν έχω βαρέα και ανθυγιεινά».

«Δεν μπορεί να έχουμε εργαζόμενους στην καθαριότητα και να μην είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά», τόνισε από την πλευρά του ο Σπ. Χαλβατζής. «Η πολιτική αυτή δεν είναι μόνο αντεργατική. Είναι απάνθρωπη». Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος, μιλώντας στους εργαζόμενους της καθαριότητας, ξεκαθάρισε ότι θέση της «Συμπαράταξης» είναι η μόνιμη και σταθερή δουλιά. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τη θέση που πήραν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Οτι και οι τρεις συμφώνησαν με την αποδιάρθρωσή τους, με την προώθηση της ελαστικής απασχόλησης, με τα 4ωρα, τα 8μηνα. Υπενθύμισε πως στους παιδικούς σταθμούς, 409 εργαζόμενοι δουλεύουν με μερική απασχόληση και τώρα η διοίκηση μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε ΤΕΒΕ, δηλαδή θα δουλεύουν ως... εργολάβοι.

Οπως είπαν οι εργαζόμενοι και στην υπηρεσία τους υπάρχουν εργαζόμενοι με ΤΕΒΕ. Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να σταθμίσουν όλους αυτούς τους παράγοντες και αύριο να γυρίσουν την πλάτη τους στις δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ