Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολοι μαζί, μια παρέα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την υποστήριξη στο θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Στην ίδια, μάλιστα, συνάντηση ο πρόεδρος εξήρε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η οργάνωση των βιομηχάνων στην Ελλάδα, «για τη δημιουργία μόνιμου βήματος συνεργασίας με τη ΓΣΕΕ...». Εξηγώντας δε τη σημασία αυτής της συνάντησης, πρόσθεσε πως «η επίσκεψή μας στην ηγεσία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων είχε σκοπό να πάρουμε τα καλύτερα παραδείγματα για να προωθήσουμε και στη χώρα μας την καλή συνεργασία που ενισχύει την ανάπτυξη...».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις απόψεις αυτές συμμερίζεται και η ηγεσία της ΣΕΣ, όπως και εδώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Μια παρέα όλοι τους, βιομήχανοι και εργατική αριστοκρατία, σέρνουν το άρμα της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, από την οποία τα μεν μονοπώλια έχουν μόνο να κερδίσουν, οι δε εργαζόμενοι μόνο να χάσουν.

Το γεγονός αυτό, άλλωστε, το αποδίδει με πολύ εύγλωττο τρόπο και το θέμα της ημερίδας, που διοργάνωσε η Ενωση Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Συνδέσμων και έφερε τον τίτλο: «Γιατί οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την Ευρώπη»! Ελα ντε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ