Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΛΕΣΒΟΣ
Σημαντικές επιτυχίες
  • Επανεκλογή των αγωνιστικών συνδυασμών στο Δήμο Πολιχνίτου
  • Στη μάχη του δεύτερου γύρου στο Δήμο Αγιάσου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγιάσου Λέσβου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγιάσου Λέσβου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης
Νίκη από τον πρώτο γύρο πέτυχε το ψηφοδέλτιο της αγωνιστικής συνεργασίας στο Δήμο Πολυχνίτου στη Λέσβο, αναδεικνύοντας εκ νέου για δήμαρχο τον Γιάννη Συκά. Παράλληλα, στη μάχη του δεύτερου γύρου μπαίνουν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις στο Δήμο Αγιάσου, όπου το ψηφοδέλτιο συνεργασίας, με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρύσανθο Χατζηπαναγιώτη, θα διεκδικήσει για δεύτερη συνεχή τετραετία τη Δημοτική Αρχή. Την ίδια στιγμή η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» στη Λέσβο συγκέντρωσε το 10,65% των ψήφων.

Αναλυτικά, στο Δήμο Πολυχνίτου το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών συγκέντρωσε το 51,63% των ψήφων και εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους. Στο Δήμο Αγιάσου, το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, φτάνοντας το 37,21% και εκλέγοντας από την πρώτη Κυριακή 3 δημοτικούς συμβούλους.

«Οι δημότες του Πολυχνίτου επέλεξαν και πάλι μια αγωνιστική Δημοτική Αρχή. Την είδαν να αγωνίζεται και να διεκδικεί για τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών, γι' αυτό και τη στήριξαν πάλι», τόνισε ο Γ. Συκάς με δηλώσεις του.

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και θα απαιτήσουμε από την κεντρική εξουσία όσα έχει στερηθεί ο Δήμος Πολυχνίτου - άλλωστε είναι χρήματα δικά μας που τα δικαιούμαστε και μας τα παρακρατάνε - και θα είναι πάντα μπροστάρης στους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης, από την πλευρά του, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, του πρώτου γύρου, επισήμανε: «Τις προηγούμενες μέρες δώσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα για τις Δημοτικές Εκλογές στο δήμο μας. Εναν αγώνα έντιμο και καθαρό. Κατορθώσαμε να πείσουμε ένα μέρος των δημοτών μας ότι αξίζουμε την ψήφο τους, τους οποίους ευχαριστούμε. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 15ης Οκτωβρίου 2006 είναι το πρώτο θετικό βήμα για την επόμενη 4ετία στο δήμο μας».

Ο Γιάννης Συκάς, Δήμαρχος Πολιχνίτου
Ο Γιάννης Συκάς, Δήμαρχος Πολιχνίτου
Αναφερόμενος, στη μάχη του δεύτερου γύρου, σημείωσε ότι «μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου 2006 θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να πείσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο ότι κάναμε το καθήκον μας απέναντί τους και ότι βάλαμε τις βάσεις και τις προοπτικές για ένα δήμο αντάξιο των προσδοκιών μας και των οραμάτων μας. Για μια Δημοτική Αρχή που ξέρει να αντιπαλεύει αντιλαϊκές πολιτικές και άνομα συμφέροντα».

Και κατέληξε: «Με τη δέσμευση ότι θα σταθούμε στο πλευρό των εργατών, των αγροτών, της νεολαίας, των επαγγελματιών, των γυναικών, γενικά της λαϊκής οικογένειας, καλούμε όλους τους προοδευτικούς δημότες της Αγιάσου να συμπορευτούν μαζί μας, ψηφίζοντας τη "Δημοκρατική Αγιάσο". Να μας τιμήσουν με την ψήφο τους στις 22 Οκτώβρη, ώστε αταλάντευτα, με σύνεση και ενότητα, να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας πορεία στο δήμο μας τα επόμενα χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ