Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δήμος στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων

Με αποφασιστικότητα ο δήμαρχος και ξανά υποψήφιος του Δήμου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Μοσχονάς, διεκδικεί την επανεκλογή του για την ολοκλήρωση του πλούσιου έργου που έγινε στην πόλη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Μοσχονάς

Motion Team

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Μοσχονάς
Ο λαός του Αγίου Παύλου την Κυριακή προσέρχεται και πάλι στις κάλπες για να αναδείξει τη νέα δημοτική αρχή. Καλείται να επιλέξει αν θα δώσει συνέχεια στην αγωνιστική και δοκιμασμένη επί 8 χρόνια διοίκηση της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» με δήμαρχο τον Μιχάλη Μοσχονά, ή θα συναινέσει σε ένα δήμο φορομπήχτη που, για κάθε κοινωνική υπηρεσία, θα χαρατσώνει τους δημότες, θα προωθήσει τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε Ανώνυμη Εταιρεία, την υπαγωγή της στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Την Κυριακή οι δημότες του Αγίου Παύλου στην κάλπη θα πρέπει να σταθμίσουν το σύνολο του έργου που έγινε και να αποφασίσουν πως δε θα επιτρέψουν πισωγύρισμα. Να στηρίξουν ακόμη πιο μαζικά τη ΔΕΑΚ και τον Μιχάλη Μοσχονά για να παραμείνει ο Δήμος Αγίου Παύλου στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών.

Μέσα στον ασφυκτικό κλοιό των αντιδραστικών αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση, της υποχρηματοδότησης, όλα αυτά τα χρόνια, ο Δήμος Αγίου Παύλου, με δήμαρχο αγωνιστή στο τιμόνι, κατάφερε να κάνει σημαντικό έργο. Δημιούργησε υποδομές για στήριξη του λαϊκού πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, χωρίς να χαρατσώσει το λαό. Κατάφερε να μειώσει τα τεράστια χρέη που παρέλαβε από τον προηγούμενο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ και, σήμερα, να έχει το μικρότερο χρέος στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και, έτσι, να μην υπαχθεί σε νόμο αποπληρωμής χρεών γιατί χρωστά ελάχιστα. Διεκδικεί, χωρίς να υπαναχωρεί ούτε βήμα, τα 3 εκατ. ευρώ που χρωστά στο δήμο η κεντρική εξουσία από τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά στην ΤΑ.

Μείωσε τα δημοτικά τέλη, ενώ τα κατάργησε για τις ευπαθείς ομάδες

Ο Δήμος Αγίου Παύλου διάλεξε το δύσκολο δρόμο. Δε συμβιβάστηκε με την κυρίαρχη πολιτική που αποτυπώνεται και στο Νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που θέλει τους δήμους μηχανισμούς φορολόγησης και εξαρτήματα του κράτους. Ετσι κράτησε «παγωμένα» τα δημοτικά τέλη και τα 7 χρόνια ως ελάχιστο μέτρο περιφρούρησης των εισοδημάτων των δημοτών που πλήττονται από τη διαρκή λιτότητα, την ανεργία, την ακρίβεια. Ενώ πέρσι προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 1,2%, φέτος αποφάσισε κατάργηση των τελών και φόρων για τους άπορους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και στοχεύει, μέσα στην επόμενη τετραετία, να προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%.

Αποψη από την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφίου Δημάρχου Αγ. Παύλου Μιχάλη Μοσχονά

Motion Team

Αποψη από την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφίου Δημάρχου Αγ. Παύλου Μιχάλη Μοσχονά
Αρνήθηκε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, μέσω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Περιφρούρησε, έτσι, τη λαϊκή περιουσία. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλιά με πλήρη δικαιώματα στην αμοιβή και την ασφάλιση, αρνούμενος να παραδώσει σε «εργολάβους» τη λειτουργία υπηρεσιών του δήμου. Γκρέμισε τις ...καμουφλαρισμένες- καρκινογόνες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, πραγματοποίησε λαϊκές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και δυο μεγάλα δημοψηφίσματα για τις αστικές συγκοινωνίες και για τη μεταφορά της λαϊκής της Ροτόντας στην Ευαγγελίστρια, κάνοντας πράξη τη θέση για λαό ενεργά συμμέτοχο και όχι θεατή των εξελίξεων. Ακόμα, με συσκέψεις, πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, συμμετοχή σε όλες τις πρωτοβουλίες του λαϊκού κινήματος ο δήμος έβαλε τη σφραγίδα του στη διεκδίκηση λύσεων για όλα τα μεγάλα προβλήματα, από τη σχολική στέγη μέχρι το δάσος και από τα μεγάλα έργα υποδομής έως τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Εργο για την Παιδεία

Ο Δήμος Αγίου Παύλου έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης. Κατάφερε να συντηρήσει και να επισκευάσει τα δύο σχολικά συγκροτήματα, των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου, να κατασκευάσει αίθουσα ειδικής τάξης και να στρώσει γκαζόν στο γήπεδο του 2ου Δημοτικού, παρά τη μείωση της σχετικής χρηματοδότησης. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι για την προετοιμασία των σχολείων, φέτος, έλαβε χρηματοδότηση μόλις 4.000 ευρώ. Διεκδίκησε και πέτυχε την κατασκευή 2 νηπιαγωγείων και, τώρα, ξεκινά η κατασκευή ενός 9θέσιου Δημοτικού και ενός ακόμη νηπιαγωγείου. Εχει εξασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία του δήμου.

Εργα σε κάθε τομέα

Δημιούργησε ένα ελεύθερο πάρκινγκ, προχώρησε σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, κατάφερε τη δημιουργία του κόμβου του Αγίου Παύλου. Αμεσα κατασκευάζονται δύο ακόμα ελεύθερα πάρκινγκ. Ειδικά για την Ευαγγελίστρια η έκδοση της κάρτας κατοίκου θα εξασφαλίσει θέσεις στάθμευσης για όλους τους κατοίκους και θα απαλλάξει την Ευαγγελίστρια από την επιβάρυνση που προκύπτει λόγω της γειτνίασης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δημιούργησε νησίδες πρασίνου. Προχώρησε στην εγκατάσταση 35 ιστών φωτοβολταϊκών, έργο πρωτοποριακό για όλο το νομό, με στόχο μέσα στην τετραετία να έχει επεκταθεί σε όλο τον Αγιο Παύλο και την Ευαγγελίστρια. Κάτι που θα συμβάλει σε τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Τρίτη ηλικία

Παρά την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία για τα ΚΑΠΗ, σήμερα, ο δήμος έχει τρία παραρτήματα ΚΑΠΗ με 850 περίπου μέλη, ενώ πριν από επτά χρόνια είχε μόνο ένα (με περίπου 150 μέλη) και με πολύ λίγες δραστηριότητες.

Ο δήμος στελέχωσε δύο ιατρεία (Αγιος Παύλος-Ευαγγελίστρια) με παθολόγο και καρδιολόγο και δυο φορές τη βδομάδα προσφέρει ιατρική φροντίδα στα μέλη του ΚΑΠΗ. Δημιούργησε φυσιοθεραπευτήριο στο Συνοικισμό του Αγίου Παύλου, το οποίο, επίσης, τα μέλη του ΚΑΠΗ μπορούν να επισκέπτονται.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός υγειονομικός έλεγχος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, για τον καθορισμό των υγειονομικών αναγκών της περιοχής. Τέλος, καθιέρωσε μια σειρά θεσμών όπου οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μπορούν να αναδεικνύουν την πολιτιστική τους δημιουργία (χορωδία, χορευτικά, κ.ά.), αλλά και θεσμούς που ακτινοβολούν πανελλαδικά, όπως οι Πανελλαδικές Συναντήσεις Χορευτικών ΚΑΠΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ