Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Καταδικάστε τους δύο «φίλους»

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για το δήμο της Πάτρας έχουν περάσει δύο «φίλοι». Ο Αντρέας Φούρας (ΠΑΣΟΚ) και ο Ευάγγελος Φλωράτος (ΝΔ). Η συγκυρία, όμως, τα έχει φέρει έτσι ώστε τώρα πρέπει να αναμετρηθούν για το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τη μόνη τους διαφορά. Γιατί, κατά τα άλλα, τα κοινά τους σημεία είναι πάρα πολλά και ...διαχρονικά. Και οι δύο στηρίζουν και στηρίζονται από την «ελεύθερη οικονομία», την ανταγωνιστικότητα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, όταν έρχονται οι «δύσκολες» στιγμές - τέτοια ήταν για το σύστημα η υποψηφιότητα Κοσιώνη το 1998 - η πολιτική αιμομειξία Φούρα - Φλωράτου είχε ως αποτέλεσμα να εξοβελιστεί ο Π. Κοσιώνης από το δεύτερο γύρο, στέλνοντας ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν Φλωράτο με αποτέλεσμα να ο Φλωράτος, (το έχουν ομιολογήσει άλλωστε ανοιχτά), ο οποίος βέβαια αποδέχτηκε ευχάριστα το «προϊόν του εγκλήματος» και στη συνέχεια έγινε και δήμαρχος.

Τώρα, επιδιώκουν και οι δύο, να αποσπάσουν την ψήφο του λαού της Πάτρας. Για το λόγο αυτό κάνουν τα «ανοίγματά» τους στους ψηφοφόρους της παράταξης Δημαρά και σε αυτούς του αγωνιστικού συνδυασμού ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά». Ο Α. Φούρας, από την πλευρά του, επαναφέρει το γνωστό παραμύθι - όταν το ΠΑΣΟΚ τα βρίσκει σκούρα - περί «της συμπόρευσης και συμμαχίας των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων» και ο Ευ. Φλωράτος, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως η «αυτοδιοικητική λύση», παρά το γεγονός ότι έχει πάρει μετά χαράς το χρίσμα από τη ΝΔ. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να φανεί αποκλειστικά «αυτοδιοικητικός», από το ίδιο κιόλας βράδυ των εκλογών, τύπωσε αφίσες (και με πληρωμένες καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο και στην πρώτη σελίδα), που αναγράφουν σε κόκκινο κυρίως αλλά και πράσινο φόντο: «Ψηφίζουμε για την Πάτρα Δήμαρχο Φλωράτο».

Απέναντι σε αυτά τα «ανοίγματα» των επίσημων εκπροσώπων του δικομματισμού, η παράταξη του Γιάννη Δημαρά (του ανθρώπου, δηλαδή, που αποτέλεσε την επιλογή ενός μεγάλου κομματιού της αστικής τάξης της πόλης, και αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό ανάχωμα εγκλωβισμού της δυσαρέσκειας και λαϊκής αγανάκτησης απέναντι στη ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά» και που ο ΣΥΝ κομπάζει για την «επιτυχία» του αυτή), έχει αφήσει ορθάνοιχτα όχι μόνο τα πορτοπαράθυρα, αλλά και τους φεγγίτες. Αποφεύγει να καταδικάσει ανοιχτά και δημόσια και τις δύο παρατάξεις, δηλώνοντας υποκριτικά: «Δε δίνω γραμμή, δεν κάνω παζάρια»...

Αντίθετα, η ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά» και ο επικεφαλής του αγωνιστικού συνδυασμού, Κώστας Πελετίδης, με τον πιο επίσημο, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλούμε, όχι μόνο τους ψηφοφόρους μας αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης, να καταδικάσει και τους δύο υποψηφίους του δικομματισμού, ψηφίζοντας είτε λευκό, είτε άκυρο. Είναι και οι δύο υπεύθυνοι για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής που επέφερε και επιφέρει δεινά στο λαό». Την ίδια στιγμή, και η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του Κόμματος να καταψηφίσουν τόσο τον Φούρα όσο και τον Φλωράτο.


Νίκος ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα τανγκό των «γαμπροκουμπάρων»...(2006-10-21 00:00:00.0)
Εχουν παρελθόν στις άθλιες πολιτικές συναλλαγές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ(2006-05-25 00:00:00.0)
Τα λαϊκά στρώματα στέλνουν Π. Κοσιώνη στο β΄ γύρο(2002-10-08 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνονται οι άθλιες συναλλαγές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ!(2002-09-27 00:00:00.0)
Τα μεγάλα συμφέροντα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής(2002-07-13 00:00:00.0)
Σοβαρή καταγγελία του Π. Κοσιώνη(1998-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ