Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο»

Να καταδικάσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικές παρατάξεις σε Μπραχάμι και Μαρούσι

Motion Team

Να στείλουν μήνυμα καταδίκης στο δικομματισμό τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, με άκυρο ή λευκό, καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι αγωνιστικοί συνδυασμοί συνεργασίας στους δήμους Μπραχαμίου και Αμαρουσίου. Απευθύνονται σε όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας, αλλά και όσους δεν απεγκλωβίστηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και τονίζουν: «Γυρίστε τους την πλάτη».

Ηδη, υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) Αγίου Δημητρίου και της «Δημοτικής Ενότητας (ΔΕ) Μαρουσιού», ενώ αντίστοιχες αναμένονται και από τους υπόλοιπους συνδυασμούς δήμων του Λεκανοπεδίου.

«Δεν μπορείς να διαλέξεις ποιος είναι ο δυνάστης σου»

«Μπροστά στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο συνδυασμός της ΔΑΣ Αγίου Δημητρίου καλεί και πάλι τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού με ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ. Στην τετραετία που πέρασε η παράταξη του Ειρηνάκη (σ.σ. ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) διοικούσε με τη στήριξη και της παράταξης του Λαζόπουλου ("αντάρτης ΝΔ)». Τα παραπάνω τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ και σημειώνει: «Το δίλημμα δεν είναι ποιος από τους δύο, αλλά να καταδικαστούν οι πολιτικές και των δύο. Δεν μπορεί να διαλέξεις ποιος θα είναι ο δυνάστης σου. Η πολιτική τους είναι γνωστή. Καταδίκασέ τους την Κυριακή, γιατί τη ΔΕΥΤΕΡΑ θα επικαλούνται την ψήφο σου».

«Απευθυνόμαστε», τονίζει στη συνέχεια, και «σε όλους αυτούς που δεν άντεξαν στις μυλόπετρες του δικομματισμού, στα αναχώματά τους, στις πιέσεις, στα ρουσφέτια, που ψήφισαν γιατί είχαν "υποχρέωση" και τους λέμε ότι η επιλογή τους είναι ενάντια στα συμφέροντά τους και θα το διαπιστώσουν πολύ γρήγορα».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «οι δυνάμεις του δικομματισμού που παρουσιάστηκαν πίσω από το μανδύα του ανεξάρτητου, είχαν στόχο την παραπλάνηση του λαού και κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν την κεντρική πολιτική γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου».

Διαπραγματεύσεις δικομματικών «μονομάχων»

Η ΔΕ Μαρουσιού υπογραμμίζει μπροστά στο δεύτερο γύρο ότι «οι διαπραγματεύσεις των δύο δικομματικών "μονομάχων" με τους συνδυασμούς με τους οποίους λίγες μέρες πριν τους χώριζε, δήθεν, άβυσσος, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Από την άλλη, τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα της ψήφου σου για να εντάξουν στα κομματικά τους κέρδη και το δικό μας δήμο (σ.σ. του Μαρουσιού), όπως άλλωστε έσπευσαν να κάνουν, σε άλλες περιπτώσεις, και με αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής».

Ο συνδυασμός, συνεχίζει η ανακοίνωση, «προβάλλει ακόμη μια φορά το σύνθημα"Γυρίστε τους την πλάτη"» και υπογραμμίζει: «Αποδοκιμάστε με λευκό ή άκυρο την πολιτική του προκατόχου τους την οποία και οι δύο ασπάζονται: Των υπέρογκων ανταποδοτικών τελών και της τοπικής φορολογίας, των "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων, της εργασιακής ομηρίας, της αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των προγραμματικών συμβάσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής μέσω της νέας Δημοτικής Αστυνομίας, της διάλυσης του ενιαίου χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας».

Τέλος, καταλήγει: «Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την όποια θετική σου ψήφο, τη δεύτερη Κυριακή, θα επιχειρήσουν να σε κάνουν συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσουν. Αρνήσου αυτό το ρόλο, στείλε το δικό σου μήνυμα, γύρισέ τους την πλάτη. Να μην οδηγήσει ο δεύτερος γύρος σε οπισθοδρόμηση από την πάλη κατά της εναλλαγής και της συμπαιγνίας των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει, αντίθετα, να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης τους. Η ελπίδα δε βρίσκεται στα κανάλια του δικομματισμού, η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ