Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αυτο-αποκαλύπτονται...

Ευθύνες στους βουλευτές Καρδίτσας της ΝΔ - στους Δ. Σιούφα, υπουργό Ανάπτυξης, Σπ. Ταλιαδούρο, υφυπουργό Παιδείας και Κ. Τσιάρα - και γενικότερα στο κυβερνών κόμμα επέρριψε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, για την αποτυχία του να εκλεγεί στις νομαρχιακές εκλογές. «Τα πολιτικά γραφεία - είπε - αναλώθηκαν στο πώς θα εκλέξουν δημάρχους στο νομό. Αν πράγματι το κόμμα της ΝΔ έχει αυτή τη λογική και πιστεύει ότι οι νομαρχίες δεν εκφράζουν την πολιτική θέση, τότε πιστεύω ότι πρόκειται για τσαντιρομάγαζο».

Ο Β. Αναγνωστόπουλος «έριξε» μεγάλες ευθύνες και στον δήθεν «αντάρτη» της ΝΔ Χρ. Παλαμιώτη, που στο β΄ γύρο των εκλογών προχώρησε σε αγαστή συμμαχία με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Δ. Βερίλλη, ο οποίος εκλέχτηκε δήμαρχος Καρδίτσας, σημειώνοντας πως ενώ ισχυριζόταν ότι έχει την «καθαρότητα της ΝΔ», συντάχθηκε απόλυτα με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και πανηγύριζαν στο ίδιο εκλογικό κέντρο.

Ιδιαίτερα ο Β. Αναγνωστόπουλος για τον Δ. Σιούφα είπε: «Ηταν ο μέγιστος υπουργός του νομού. Παρέστη σε κάποιες εκδηλώσεις, φωτογραφηθήκαμε, είπαμε. Εγώ το αποτέλεσμα μετρώ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ίδια ήταν η συμπεριφορά και του Σπ. Ταλιαδούρου, ενώ για τον Κ. Τσιάρα είπε ότι «αυτός είχε και περισσότερες απουσίες, καθώς εκεί που παρέστησαν οι άλλοι δεν μπορούσε να 'ρθει γιατί είχε κάποιο πρόβλημα».

Οι δηλώσεις Αναγνωστόπουλου έρχονται από μία άλλη πλευρά - και ανεξαρτήτως των όποιων επιδιώξεων υπηρετεί - να επιβεβαιώσουν την πολιτική συναλλαγή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ και τη ΝΔ, η οποία εκδηλώθηκε φανερά και στο Δήμο της Καρδίτσας με την ανακοίνωση της συμφωνίας τους, η οποία οδήγησε στο να περάσει ο δήμος στα χέρια των δυνάμεων του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ