Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οχημα για αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις η Αυτοδιοίκηση

Καλώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατήσουν στην προώθηση των «μεταρρυθμίσεων» και των «αναδιαρθρώσεων» μέσα και από την κατάρτιση του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας χτες στους εκλεγμένους νομάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ουσιαστικά ότι οι «προσωπικές» αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σταθούν ...εμπόδιο στη στήριξη των κεντρικών πολιτικών επιλογών του κόμματός του.

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν τους τόνους μετά την έντονη κόντρα που υπήρξε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μεταξύ του Ευαγ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου, χτες συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν και να επεξεργαστούν προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το «στίγμα» της χτεσινής σύσκεψης με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και νομάρχες ήταν η προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με μοχλό τους δήμους και τις νομαρχίες.

«Αιρετή περιφερειακή διοίκηση, που μαζί με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση θα αναλάβουν την ευθύνη να παρέχουν αυτοί κοινωνικές υπηρεσίες κοντά στον πολίτη», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Και πρόσθεσε: «Η εκπαίδευση, η υγεία, η πρόνοια να είναι πιο κοντά στον πολίτη, στην τοπική κοινωνία». Δηλαδή, παράδοση ακόμη παραπέρα στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιοτήτων αποκλειστικής ευθύνης του κράτους, συμβάλλοντας στη διάσπαση του δημόσιου ενιαίου χαρακτήρα τους και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους.

Το «όραμά» του για το «αποκεντρωμένο κράτος» και για το «νέο μοντέλο ανάπτυξης» - φράσεις που συχνά επικαλέστηκε στην ομιλία του - δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη διαχειριστική πρόταση της ίδιας πολιτικής. «Είμαστε και είσαστε», είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριο, «εν δυνάμει πρωτοπόροι μιας άλλης λογικής και αντίληψης για τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας». Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι θα ιδρύσει «Ακαδημία Πολιτικής Επιμόρφωσης» για τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.

Για την Παιδεία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να μετατρέψει σε όχημα για την παραπέρα προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Παιδείας τις δυναμικές κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ισχυρίστηκε ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις «είναι μια δύναμη που πρέπει να μετατραπεί από δύναμη διαμαρτυρίας σε δύναμη αλλαγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ