Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Φρένο σε προκλητική ρύθμιση για συντάξεις βουλευτών

Πρόκληση στα εκατομμύρια των εργαζομένων και συνταξιούχων που βιώνουν την πολύχρονη λιτότητα αποτελούσε κυβερνητική διάταξη που ευνοούσε συνταξιοδοτικά κάποιους βουλευτές.

Ομως μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η κυβέρνηση αναγκάστηκε χτες το βράδυ να αποσύρει διάταξη που ευνοούσε συνταξιοδοτικά βουλευτές που είχαν διατελέσει και διορισμένοι σε ανώτατες κρατικές θέσεις και δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα βουλευτικής σύνταξης. Στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις του Δημοσίου, που κατατέθηκε προχτές αργά το βράδυ στη Βουλή, υπήρχε διάταξη σύμφωνα με την οποία εφόσον ένας βουλευτής «είχε θητεία τριών ετών, για τη θεμελίωση δικαιώματος βουλευτικής σύνταξης συνυπολογίζεται και ο χρόνος υπηρεσίας επί κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων σε θέσεις γενικού γραμματέα Βουλής, υπουργείων και υπουργικού συμβουλίου, γενικού γραμματέα περιφερειών και γενικού γραμματέα προϊσταμένου γενικών γραμματειών».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκας με γραπτή δήλωση ανακοίνωσε ότι «όλες οι σχετικές διατάξεις» αποσύρονται.

Σε δήλωσή του για την προκλητική αυτή ρύθμιση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος δήλωσε: «Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των βουλευτών που περιέχονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση γίνονται για να εξυπηρετήσουν τους διορισμένους γενικούς γραμματείς υπουργείων, περιφερειών και άλλους. Οι αλλαγές αυτές προκαλούν το κοινό αίσθημα, δεδομένου μάλιστα ότι προωθούνται σε μια στιγμή που τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην αντιασφαλιστική μέγκενη οι ένστολοι (2011-02-17 00:00:00.0)
Οι συνέπειες του ασυμβίβαστου (2005-05-13 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην κατάργηση των τιμητικών συντάξεων (2002-08-24 00:00:00.0)
Στα γνωστά πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής (1997-05-28 00:00:00.0)
"Σύνταξη με νόμο και όχι κοροϊδία" (1995-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ