Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Μεθοδεύουν «συναίνεση» για το ξεπούλημα

«Μαζεύει» η κυβέρνηση τους συνδικαλιστές που ελέγχει στον ΟΤΕ, προκειμένου να «πέσει στα μαλακά» το οριστικό ξεπούλημα του Οργανισμού, με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή.

Την Πέμπτη ο Ν. Μανασής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και ο Γ. Σκαρπέλης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, μίλησαν σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΕ. Η συγκέντρωση ήταν κλειστή και μέχρι στιγμής δε διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με το τι συζητήθηκε.

Ομως το ζήτημα των ημερών στον Οργανισμό είναι η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση μείωση του ελέγχου του δημοσίου στον ΟΤΕ σε ποσοστό κάτω του 40%. Παράλληλα, με δεδομένο ότι οι διοικούντες εκφράζουν κυβερνητικές απόψεις, φαίνεται ότι οι κυβερνώντες απλώς ήθελαν να «συμμαζέψουν» από νωρίς τους εργαζομένους του Οργανισμού που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Να ελέγξουν τις όποιες αντιδράσεις τους, ακόμα και αυτές που θα γίνουν - ως είθισται από κυβερνητικούς συνδικαλιστές - για την τιμή των όπλων.

Να σημειωθεί και η πληροφορία που διαχέεται στους διαδρόμους του Οργανισμού, ότι στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, απέναντι στα σχέδια που δημοσιοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου (να παραχωρηθεί άλλο ένα πακέτο 10% - 15% των μετοχών του ΟΤΕ σε «στρατηγικό επενδυτή»), αντιτάσσεται άλλο «σχέδιο»: Να εξευρεθεί «στρατηγικός σύμμαχος» και να του παραχωρηθούν μετοχές του ΟΤΕ, που θα αγοράσει ο ίδιος ο Οργανισμός από όσες έχει ήδη διανείμει στη χρηματιστηριακή αγορά.

Βέβαια, αυτό το σενάριο φαίνεται όνειρο θερινής νυκτός με δεδομένη την προϋπηρεσία της κυβέρνησης στην εκποίηση του εθνικού πλούτου και την πρεμούρα της τέτοια ζητήματα να τα κλείνει όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που οι κυβερνητικοί παράγοντες κυκλοφορούν ανάλογες φήμες, στο πλαίσιο του «καλού» και «κακού» ΠΑΣΟΚ, του «εμείς παλέψαμε, όμως οι άλλοι δε μας άκουσαν». Και αυτό, προκειμένου να μη χάνουν το φιλολαϊκό προσωπείο τους και να μειώνουν το πολιτικό κόστος της όποιας αντιλαϊκής απόφασής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ