Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Συγκατάθεση χωρίς έλεγχο

Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέχει τη συγκατάθεσή του για τη διενέργεια δημοπρασιών, χωρίς να έχει υπόψη του ούτε προϋπολογισμούς, ούτε τεχνικές εκθέσεις, ούτε άλλα στοιχεία για τα έργα που θα εκτελεστούν.

Αυτό προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση, στην οποία το θέμα της προμήθειας μελανοταινιών για τις ανάγκες της μηχανογράφησης αναβλήθηκε, όταν αποκαλύφτηκε ότι από το φάκελο της διακήρυξης δεν προέκυπτε ούτε πόσες μελανοταινίες θα προμηθευτεί ο Δήμος, ούτε η ενδεικτική τιμή μονάδας. Επίσης αναβλήθηκε το θέμα της ανακατασκευής της πλακόστρωσης της εισόδου του Α` Κοιμητηρίου προϋπολογισμού 137.850.878 δρχ., όταν αποκαλύφτηκε κατά τη συζήτηση ότι στο φάκελο δεν υπήρχαν ούτε προϋπολογισμός, ούτε τεχνική έκθεση και ότι η πλακόστρωση θα στοιχίσει 65.000 δρχ. το τετραγωνικό μέτρο. Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει ο διαγωνισμός για εργασίες συντήρησης του Δημαρχείου (ισόγειο και μεσοπάτωμα) προϋπολογισμού 183.510.455 δρχ., αν και στο φάκελο δεν υπήρχε ούτε ο προϋπολογισμός, ούτε η τεχνική έκθεση, ούτε η συγγραφή υποχρεώσεων. Αποφασίστηκε, επίσης, η προμήθεια 100.000 κιλών πλαστικών σάκων απορριμμάτων προϋπολογισμού 59.000.000 δρχ. (δηλ. 590 δρχ. ανά κιλό).

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα αναδείχτηκε με παρέμβαση των συμβούλων της «Συμπαράταξης» Λεων. Αυδή, Στ. Λάμπρου, Περ. Κοροβέση και Ζωής Βαλάση. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος και επέκριναν την ταχτική της δημοτικής αρχής και οι Δ. Μπέης, Μ. Ανουσάκη, Π. Ζυγούρης, αλλά και ο σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Αγγελος Μοσχονάς. Καταγγέλθηκε ότι με τη διαδικασία των «συγκαταθέσεων» για τη διενέργεια διαγωνισμών, στην πραγματικότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο παρέχει εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις για την εκτέλεση έργων ή για προμήθειες που δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τη σκοπιμότητά τους ή τα στοιχεία που διαμορφώνουν το κόστος τους.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση του θέματος προμήθειας ανταλλακτικών δικύκλων και τρικύκλων προϋπολογισμού 28.320.000 δρχ. ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι δε γνωρίζει πόσα δίκυκλα έχει ο Δήμος και συνεπώς δεν μπορεί να πει αν συμφέρει περισσότερο το Δήμο να αγοράσει καινούρια μηχανάκια αντί για την επισκευή των παλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ