Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορριπτέος ο διάλογος που βολεύει την πλουτοκρατία

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δίνει καίριες απαντήσεις σε ζητήματα της επικαιρότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη γνωστή έκθεση του καθηγητή Σπράου, υπογράμμισε: "Εξυπηρετεί την πολιτική της "σύγκλισης" και της ΟΝΕ και το στοιχείο αυτό προσδιορίζει τον αρνητικό της χαρακτήρα".

Αναφερόμενη στον "κοινωνικό διάλογο", σημείωσε ότι "το ΚΚΕ δεν αρνείται γενικά το διάλογο, όμως διάλογος που βολεύει την πλουτοκρατία είναι απορριπτέος". Εξήγησε γιατί το ΚΚΕ θεωρεί το συγκεκριμένο διάλογο απάτη. Είπε χαρακτηριστικά: "Στην κοινωνία μας υπάρχουν θύματα και θύτες, πατρίκιοι και πληβείοι. Κι ενώ η κυβερνητική πολιτική είναι δεδομένη, καλούνται οι εργαζόμενοι να συζητήσουν για το πώς θα διαμοιράσουν τα ιμάτιά τους! Δυστυχώς, υπάρχουν συνδικαλιστικές ηγεσίες που συνεργούν σε αυτό το έγκλημα".

Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε κατηγορηματικά ότι "το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ θα τεθεί επί τάπητος για τον κάθε λαό που θα θελήσει να πάρει το μέλλον στα χέρια του". Για τα λεγόμενα κεντροαριστερά σενάρια τόνισε ότι θα πολλαπλασιάζονται όσο δυναμώνει η λαϊκή αγανάκτηση για την ασκούμενη πολιτική.

Για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών με τις ευρωεκλογές και με εκείνες της ΤΑ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως "τίποτα δεν αποκλείεται" και συμπλήρωσε πως "πάντοτε η επίσπευση των εκλογών, όπως έχει αποδειχτεί, γίνεται για να λυθούν τα χέρια της κάθε κυβέρνησης, ώστε να εφαρμόσει σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, έχοντας τη λαϊκή... έγκριση και νομιμοποίηση! Οπως έγινε και το Σεπτέμβριο του 1996. Το θέμα είναι όχι πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά το εάν θα πάρει απάντηση σ' αυτές η πολιτική που λέει ναι στην ΕΕ, στον ΣΕΒ, στο ΝΑΤΟ".

Σε ερώτηση σχετικά με την εκ νέου υποψηφιότητα του Λ. Αυδή από το ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε: "Ο Λ. Αυδής υποδείχτηκε από το ΚΚΕ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Εκτιμάται πολύ θετικά από τους κομμουνιστές, αλλά και από ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Κατά τη γνώμη μας είναι κατάλληλος και για τις ερχόμενες εκλογές".

Τέλος για τις "τολμηρές" θέσεις του Γ. Παπανδρέου για τα ναρκωτικά τόνισε πως το "ΟΧΙ στα σκληρά και στα μαλακά ναρκωτικά" θα γίνει στοιχείο της πάλης όλο και περισσοτέρων για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους παραισθησιογόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ