Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα

ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.-

Υστερα από βδομάδες με μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι επιχειρηματίες της Δομηνικανής Δημοκρατίας αναγκάστηκαν να δώσουν μια αύξηση κατά 15% στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ετσι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα λαμβάνουν 2.316 πέσος(165 δολάρια) το μήνα, από 2.014 (144) πέσος παλιότερα.

Το τελευταίο διάστημα, οι εργαζόμενοι στη Δομηνικανή Δημοκρατία πραγματοποίησαν διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και γενική απεργία, με βασικό αίτημα να αυξηθούν οι μισθοί των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων κατά 60% και, παράλληλα, να "παγώσουν" οι τιμές στα βασικά είδη διατροφής. Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Φλεβάρη, το Κογκρέσο ενέκρινε μια αύξηση κατά 57% του κατώτερου μισθού, ωστόσο, λίγες μέρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος της χώρας είχε αυξήσει το δικό του μισθό και των ανώτατων αξιωματούχων του κατά 2.000%.

Ετσι, ο κατώτερος μισθός για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι 120 δολάρια το μήνα και για τους ιδιωτικούς υπάλληλους 144 δολάρια. Ο Πρόεδρος, Λεονέλ Φερνάντεζ, λαμβάνει περίπου 6.500 δολάρια το μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ