Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τον χαίρονται...

"Ας μην θλίβονται οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ για το γιουχάισμα που επιφύλαξαν στις προσεγγίσεις τους για το Μακεδονικό τα μέλη του Παγκόσμιου Παμμακεδονικού Συνεδρίου των (ελληνικών...) Ενώσεων Μακεδόνων"! Ετσι γράφει ο Γ. Λ., χτες, στην "Ελευθεροτυπία" του Τεγόπουλου, ο οποίος και αναλαμβάνει να εξωραϊσει την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα αντικομμουνιστική και εθνικιστική αντίδραση ορισμένων αντιπροσώπων των παραπάνω ενώσεων, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο - ούτε πολύ, πως "φταίνε" οι θέσεις του ΚΚΕ. Ελα, όμως, που έχει επιβεβαιώσει πλέον η ίδια η ζωή, και μάλιστα με τραγικό τρόπο, την ορθότητα των πατριωτικών θέσεων του ΚΚΕ, ενώ η χώρα ακόμη πληρώνει τη γνωστή δημαγωγική εθνικιστική πολιτική των άλλων κομμάτων - συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΝ.

Ολ' αυτά φαίνεται να τα αγνοεί και να μην τα καταλαβαίνει ο Γ. Λ. Ετσι, αποφαίνεται με περισσό θράσος: "Αν έλεγαν τα ίδια πράματα σ' ένα συνέδριο από Ενώσεις Μακεδόνων του Γκλιγκόροφ, θα τους χειροκροτούσαν, ίσως και να τους ζητωκραύγαζαν..."! Προφανώς, οι συνέπειες των εθνικιστικών συλλαλητηρίων του μίσους και του αποπροσανατολισμού δε δίδαξαν τίποτα στον... φωστήρα της δημοσιογραφίας, που παρουσιάζεται ως ακραιφνής εθνικόφρων. Κι αυτό ταιριάζει απόλυτα και με τη... συμβουλή του, να λέμε δηλαδή, ό,τι αρέσει στο εκάστοτε ακροατήριο!

Αραγε ο Γ. Λ. τι επιδιώκει να κολακέψει με το σχόλιό του; Μήπως τα αντικομμουνιστικά, εθνικιστικά σύνδρομα των αναγνωστών του; Ας τον χαίρονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ