Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενα χρόνο "παγωμένο" το ΜΕΤΡΟ!

Στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι, απαιτώντας να προχωρήσει το έργο, χωρίς άλλα πανωπροίκια και να επαναπροσληφθούν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απολύθηκαν

Την πλήρη επανέναρξη των εργασιών, χωρίς άλλα πανωπροίκια, καθώς και την άμεση επαναπρόσληψη των 700 εργαζομένων που απολύθηκαν από την αρχή του χρόνου,απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας,στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας, συγκέντρωσης και πορείας που πραγματοποίησαν, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το "πάγωμα" των εργασιών του έργου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο μετρό, Γιάννης Συνοδινός,κατάγγειλε την απραξία και την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. "Μια απραξία, τόνισε, που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση του ελληνικού λαού με δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές". Επίσης, επισήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στο κυκλοφοριακό, τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την ταλαιπωρία του αθηναϊκού λαού. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι χρειάζεται "να παρθούν αποφάσεις τώρα που θα διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του έργου".

Το "πάγωμα" των εργασιών έχει ως αποτέλεσμα και την απόλυση από τις αρχές του χρόνου 700 εργαζομένων, αρκετοί σταθμοί να υπολειτουργούν και δύο από αυτούς - το Μοναστηράκι και ο Κεραμεικός - να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Εκτός αυτών, η κοινοπραξία εταιριών, που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, ζητά επιπλέον χρήματα για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Με το τέλος της συγκέντρωσης, οι εργαζόμενοι με πορεία και με συνθήματα "Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι" και "Γάλλοι - Γερμανοί, εδώ δεν είναι Αφρική", έφτασαν στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Εκεί συνδικαλιστές συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον ειδικό γραμματέα Εργων, Γιώργο Γανωτή,επέδωσαν ψήφισμα και ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την έναρξη των εργασιών στο μετρό χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση.

Οι γραμματείς του υπουργείου ισχυρίστηκαν ότι το υπουργείο κινείται στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης για την έναρξη των εργασιών και δεσμεύτηκαν ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει παρθεί η απόφαση για τη συνέχιση του έργου. Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους ο Γ. Συνοδινός, τους κάλεσε να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. "Δεν εφησυχάζουμε, τόνισε. Οι κινητοποιήσεις μας δε θα σταματήσουν, αλλά θα συνεχιστούν με πολλές μορφές. Μία από αυτές θα είναι η καμπάνια ενημέρωσης του ελληνικού λαού για την πορεία του έργου".

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο μέτρο παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πάσουλας,γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, καθώς και ο Δημήτρης Κυπραίος από το ΕΚΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισέπραξαν αδιαλλαξία (2004-09-28 00:00:00.0)
Ανησυχία για το έργο του Αχελώου (2001-02-07 00:00:00.0)
Κλειστές οι στρόφιγγες για τα έργα της Κάρλας (2000-01-28 00:00:00.0)
Στο 52% η "απορρόφηση" (1998-10-09 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στο μετρό (1996-09-16 00:00:00.0)
Προεκλογική "αισιοδοξία" Λαλιώτη... (1996-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ